понеділок, 22 вересня 2008 09:52

Більше 8 мільйонів українців можуть з легкістю отримати російський паспорт

Росія максимально спростила процедуру отримання свого громадянства. Більше 8 мільйонів жителів України тепер безперешкодно можуть отримати паспорт сусідньої країни.

Рада Федерацій Росії схвалила зміни в законі про громадянство. Згідно з новими правилами, охочим отримати російський паспорт тепер не знадобиться жити на території Федерації впродовж 5 років, підтверджувати джерело свого доходу і доводити володіння російською мовою. Спрощеною процедурою зможуть скористатися перш за все колишні громадяни СРСР, які народилися на території Росії.

Згідно зі статистичними даними, таких в Україні проживає більше 8 мільйонів осіб. За новими правилами, практично всі вони можуть стати підданими сусідньої країни.

Як переконують російські депутати, лібералізація процедури надання громадянства здійснюється в рамках держпрограми зі сприяння переселенню співвітчизників.

У свою чергу, українські політики насторожено сприйняли новину про спрощення правил. Ухвалені рішення однозначно загрожують інтересам нашої держави, говорять народні депутати.

Депутат Верховної Ради Ксенія Ляпіна вважає, що недавні події в Грузії примушують переглянути відношення до подібних законодавчих ініціатив.

"Якби це було прийнято ще півроку тому, то це можна було б розглядати як внутрішню політику Росії. Але після заяв про те, що росіяни в Осетії захищають інтереси своїх громадян, зміни в законі про громадянство виглядають як підготовка до агресивних дій", каже Ляпіна.

Дело

Зараз ви читаєте новину «Більше 8 мільйонів українців можуть з легкістю отримати російський паспорт ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути