Ексклюзиви
вівторок, 31 жовтня 2006 10:16

Білорусь погрожує вигнати російських військових з країни

Білорусь погрожує вигнати російських військових з країни через висловлювання Президента РФ Володимира Путіна.

Глава російської держави під час телевізійного спілкування з громадянами своєї країни сказав про можливе обмеження постачань російської нафти до Білорусі, якщо не вдасться домовитися з Мінськом щодо стандартів митних зборів.

У свою чергу глава комісії з міжнародних справ і національної безпеки верхньої палати білоруського парламенту Микола Чергинець зазначив, що, "вислови Володимира Путіна носять, якщо не диктаторський, то ультимативний характер".

Білоруський депутат нагадав Москві й інші негативні вчинки Росії щодо "братського народу", зокрема, відключення газу взимку, а також обмеження для білоруських товарів на російському ринку, і зробив висновок про те, що Москва не зацікавлена у створенні Союзної держави.

За словами Чергинця, такі кроки Москви свідчать про розв"язання Росією торгової війни. Така ситуація, веде далі депутат, дає підстави офіційному Мінську задуматися про кроки у відповідь "для збереження свого суверенітету і економічної безпеки".

- Може, Білорусі слід було б розглянути питання про подальше перебування на території нашої країни російських військових об"єктів? - висунув ідею білоруський парламентарій.

У Міністерстві оборони РФ заяву білоруського депутата назвали некомпетентною.

- Два російські військові об"єкти - станція радіолокації наземної системи попередження про ракетний напад (СПРН) "Волга" під білоруським містечком Ганцевічи, вузол зв"язку ВМФ РФ в районі міста Вілейка розташовуються відповідно до довгострокових договорів між Російською Федерацією та Республікою Білорусь, - повідомили там.

Для того, щоб ліквідовувати в Білорусі російські військові об"єкти, спочатку необхідно денонсувати ці документи, пише Newsru.com.

Зараз ви читаєте новину «Білорусь погрожує вигнати російських військових з країни ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути