вівторок, 29 листопада 2022 09:04

Спецтема: Війна Росії проти України

Білий дім зробив гучну заяву щодо Путіна

Білий дім зробив гучну заяву щодо Путіна
Представник Ради національної безпеки при президентові США Джон Кірбі заявив, що кремлівський диктатор Володимир Путін поводиться "абсолютно мерзенно". Фото: eastnews.ua

Російський диктатор Володимир Путін поводиться "абсолютно мерзенно" через поразки армії Росії на полі бою в Україні.

Таким чином координатор зі стратегічних комунікацій Ради національної безпеки при президентові Сполучених Штатів Америки Джон Кірбі прокоментував удари РФ по цивільній інфраструктурі України за декілька днів до початку зими.

"Це було мерзенно і місяці до того, але ці удари спрямовано лише на одне – поставити українців на коліна, тому що Путін не може поставити Збройні сили України на коліна", – заявив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гарні новини з фронту: ЗСУ підсмажили окупантів на Луганщині

Кірбі підкреслив, що США продовжуватимуть допомагати українським військовим. Наголосив, що ЗСУ демонструють успіхи на полі бою.

"Ми робимо декілька речей. Надаємо зброю та необхідне навчання Збройним силам України, щоб вони стали ще успішніші", – зазначив координатор зі стратегічних комунікацій Ради національної безпеки США.

Російські окупанти готують нові удари і доки у них є ракети – вони не заспокояться. Тиждень, що починається, може бути таким самим складним, як і цей, що минає, попередив українців Володимир Зеленський.

Є інформація про ймовірність нових ударів і блекаутів в Україні цього тижня, зокрема в Києві, заявив голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія. Закликав заздалегідь приготувати запаси продуктів у сухому вигляді на тривалий період.

Загроза завдання ракетних ударів по об'єктах критичної інфраструктури в глибині території України зберігається, попередив український Генштаб.

23 листопада останній масований обстріл РФ спричинив блекаут енергосистеми України, сказав міністр енергетики Герман Галущенко. Тоді вперше в історії були одночасно зупинені всі чотири українські АЕС. Електрика частково зникла в регіонах, а в Києві були екстрені вимкнення.

Зараз ви читаєте новину «Білий дім зробив гучну заяву щодо Путіна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути