середа, 21 грудня 2022 16:50

Спецтема: Війна Росії проти України

Білий дім про візит Зеленського: починається нова фаза війни

Білий дім про візит Зеленського: починається нова фаза війни
Переговори зосереджуватимуться на подовженні військової та економічної допомоги Україні, сказав Джон Кірбі. Фото: East News

Президент Сполучених Штатів Америки Джозеф Байден запросив президента України Володимира Зеленського до Вашингтона, оскільки вважає, що війна в Україні перейшла до нової фази.

Переговори зосереджуватимуться на подовженні військової та економічної допомоги Україні разом із збереженням санкцій проти країни-агресорки Російської Федерації. Про це заявив координатор зі стратегічних комунікацій Ради національної безпеки у Білому домі Джон Кірбі, повідомили CNN.

"Президент справді вірить, що оскільки ми наближаємося до зими, оскільки ми вступаємо у нову фазу цієї війни, агресію Путіна, що це гарний час для двох лідерів, щоб сісти віч-на-віч і поговорити", – сказав Кірбі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Залужний: переходимо на важке озброєння НАТО

Байден і Зеленський також обговорять можливі шляхи закінчення війни, також сказав Кірбі. Назвавши цю тему досить делікатною, оскільки вона стала предметом деяких розбіжностей між західними лідерами.

"Я не сумніваюся, що вони будуть говорити про поняття президента Зеленського про "справедливий мир". І про те, як це виглядає, які його компоненти і як ми допоможемо Україні досягти цього", – сказав американський посадовець.

Кірбі сказав, що президент РФ Володимир Путін зацікавлений у продовженні агресії.

"Він зацікавлений у вбивстві більшої кількості цивільних українських громадян", – сказав Кірбі про Путіна.

21 грудня Офіс президента повідомив, що Зеленський вирушає до США. Обговорить з Байденом зміцнення обороноздатності України. Також Зеленський виступить перед Конгресом.

Зеленський подарує президенту США і Конгресу підписаний українськими військовими у Бахмуті прапор України.

Є багато для обговорення, заявив Байден.

Зараз ви читаєте новину «Білий дім про візит Зеленського: починається нова фаза війни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути