понеділок, 08 липня 2013 18:39

Безвізовий режим з ЄС не можливий без закону про недискримінацію сексменшин - експерт

Безвізовий режим з ЄС не можливий без закону про недискримінацію сексменшин - експерт
Фото: korrespondent.net

Україна не зможе виконати План дій з лібералізації візового режиму з ЄС без прийняття закону, який захищає від дискримінації на основі сексуальної орієнтації у трудових відносинах. На цьому наголосив під час "круглого столу" Олександр Сушко - науковий директор Інституту Євроатлантичного співробітництва.

За його словами, прийняття такого закону є загальним стандартом європейського права.

"Сьогоднішній загальний стандарт європейського права вимагає забезпечення недискримінації саме в трудових відносинах, зокрема за ознаками сексуальної орієнтації... Загальний висновок - ніякого руху вперед без цього законопроекту не буде", - сказав він.

На переконання Сушка, законопроекти, які торкаються питань сексуальних меншин, непопулярні в традиційних суспільствах. Тому, за його словами, Україна стоїть перед вибором між страхом перед терміном "сексуальна орієнтація" чи просуванням до безвізового режиму з ЄС.

"Тут вже треба вибирати, що важливіше - страх перед терміном "сексуальна орієнтація" чи безвізовий режим. Треба співставляти їх вартість", - підкреслив експерт.

Керівник проектів громадської організації "Європа без бар'єрів" Мар'яна Кузьо наголосила, що подібний антидискримінаційний закон, який урівнює в трудових відносинах осіб з нетрадиційною сексуальною орієнтацією з іншими людьми, діє в усіх країнах-членах Європейського Союзу. Його також прийняли країни, які успішно завершили план дій з візової лібералізації і вже користуються безвізовим режимом з ЄС, наголосила вона.

За словами експертів, Україна недостатньо зробила для того, щоб отримати позитивний висновок Єврокомісії і Ради ЄС щодо виконання першої (законодавчої) фази Плану дії з лібералізації візового режиму з ЄС. Існують дві основні проблеми: це проблеми із законодавством, яке регулює подолання та протидію дискримінації. А також проблеми із законодавством, яке регулює антикорупційну політику в Україні.

Зараз ви читаєте новину «Безвізовий режим з ЄС не можливий без закону про недискримінацію сексменшин - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

126

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути