середа, 30 березня 2022 09:09

Спецтема: Війна Росії проти України

Без нафтового ембарго ми не переможемо Путіна - Денисенко

Без нафтового ембарго ми не переможемо Путіна - Денисенко
Володимир Путін вкрав майбутнє у росіян. Фото:uifuture.org

Інститут майбутнього зробив аналіз всіх санкцій, запроваджених проти РФ за місяць війни.

Без нафтового ембарго чи різкого падіння цін на нафту Путіну в короткотривалій перспективі особливо нічого не загрожує. Про це повідомляє радник міністра МВС, директор інституту майбутнього Вадим Денисенко.

"Санкції мають критичні наслідки з погляду рівня та якості життя в РФ найближчі 10 років. Брак перспективи, можливості реалізації свого життєвого потенціалу, необхідність виживати замість побудови планів на майбутнє та розвитку, - усе це ставить під сумнів доцільність життя в Росії в горизонті 5-10-20 років і робить доволі актуальним питання про еміграцію. Резюмуючи цей висновок однією фразою, можна сказати, що "Володимир Путін вкрав у росіян майбутнє", - написав він.

Денисенко додає, що реалізація описаних чинників матиме довготривалий тренд. Жоден із них не створює суттєвої загрози режиму в перспективі одного-двох років.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Парламент Канади підтримав безвіз з Україною

"За нашими оцінками, економічна й фінансова система найближчі півтора року не розваляться (якщо не буде критичного падіння цін на нафту або повного ембарго). Ресурсна база підкріплюватиметься доходами нафтогазового сектору та іншим незабороненим експортом. Фінансування національних програм і видатків бюджету здійснюватиметься зокрема завдяки емісії", - наголосив Денисенко.

Радник міністра МВС резюмує, що терміни економічного краху Росії залежать насамперед від дій Заходу й Китаю. Критичними є санкції щодо експорту нафти, меншою мірою - газу з Росії, а також допомога, яку може надати або не надати Китай.

"Головна мета наших дипломатичних зусиль у війні з РФ звужується до двох пунктів: нафтове ембарго та постачання тяжкої зброї", - додав Денисенко.

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан пояснив відмову підтримати ембарго на нафту й газ із Росії. Крім Угорщини, Австрія та Німеччина також вважають, що якщо російський газ і нафта не надійдуть, економіка зупиниться. "Українці просять повністю закрити угорську економіку, знову втратити роки розвитку та знизити рівень ефективності угорської економіки до рівня, де він був 8-10 років тому. Якщо не буде нафти й газу, угорська економіка зупиниться: доведеться закривати заводи, буде масове безробіття", - заявив Орбан.

Зараз ви читаєте новину «Без нафтового ембарго ми не переможемо Путіна - Денисенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути