понеділок, 11 листопада 2013 11:21

Без Кличка президентські вибори можуть визнати нелегітимними - політолог

Без Кличка президентські вибори можуть визнати нелегітимними - політолог
Віталій Кличко. Фото: zn.ua

Якщо влада у 2015 році не дозволить лідеру УДАРу Віталію Кличку балотуватися на пост президента України, Європа може визнати ці вибори нелегітимними.

Про це Gazeta.ua сказав політолог Сергій Таран, коментуючи підписання президентом Віктором Януковичем закону Про внесення змін до Податкового кодексу України, який містить "поправку Кличка".

Політолог зауважив, що на майбутніх президентських виборах влада не втратить нагоди поспекулювати на цій поправці.

"Річ в тім, що в 2015 році будуть надзвичайно складні вибори, тому що влада відчуватиме, що втрачає все і використовуватиме різні способи, щоб залишитися при владі. Це можуть бути фальсифікації, це можуть бути і судові рішення, як це було досі, коли під судові рішення переписувалася Конституція в Україні. Тому звичайно можна вважати, що і ця поправка, яку президент підписав буде використовуватися як засіб тиску на опозицію", - сказав Таран.

Експерт наголосив, що за таких умов Європа може не визнати легітимність президентських виборів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Янукович шукає оптимального губернатора під вибори 2015 року – експерт про ротації

"Якщо влада не дасть можливості Кличку брати участь у президентській кампанії, то ці вибори можуть бути визнані недійсними міжнародною спільнотою, тому що достатньо того, що Тимошенко не зможе брати участь у кампанії, а тут ще й інший рейтинговий кандидат від опозиції не братиме участь. То хто ж тоді буде балотуватися? Це окреме питання, чи будуть такі вибори легітимними", - пояснив Таран.

На думку політолога основний механізм полягатиме у тому, що Кличка зареєструють як кандидата, але потім знімуть за рішенням суду. Проте Таран додав, що основні механізми впливу на результати виборів влад застосує під час підрахунку голосів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Янукович – людина слова" - політолог

Нагадаємо, у п'ятницю 8 листопада президент України Віктор Янукович підписав закон Про внесення змін до Податкового кодексу України, який містить "поправку Кличка", що може стати перешкодою для лідера УДАРу при балотуванні на президентських виборах у 2015 році. Про це стверджують "ударівці". Згідно зі змінами, у разі, якщо особа має право постійного проживання на території іноземної держави, вона вважається такою, що не проживає в Україні.

Зараз ви читаєте новину «Без Кличка президентські вибори можуть визнати нелегітимними - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

22

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути