середа, 30 січня 2019 14:22

Без дурниць і популізму: експерт проаналізував передвиборчу програму Зеленського

Без дурниць і популізму: експерт проаналізував передвиборчу програму Зеленського
Політичний експерт Валентин Гладких головною особливістю передвиборчої програми Володимира Зеленського назвав ухил у бік прямої демократії

Головною особливістю передвиборчої програми Володимира Зеленського, яку він представив у день подачі документів до ЦВК для реєстрації кандидатом у президенти, є ухил у бік прямої демократії. Так вважає політичний експерт аналітичного порталу "Слово і Діло" Валентин Гладких.

"Нормальна, адекватна програма, без дурниць та популізму а-ля "забрать і падєліть". Фішкою програми, яка дає підстави назвати її "популістичною" у європейському розумінні цього слова, є помітний ухил у бік прямої демократії – максимально широкого залучення широких верств населення до процесу схвалення рішень шляхом проведення різноманітних плебісцитів (референдумів) та запровадження системи електронного волевиявлення", – написав Валентин Гладких на своїй сторінці у мережі Facebook.

Також він підкреслив, що у документі приділено увагу необхідності легалізації капіталів – питанню, що "вже давно перезріло в Україні". Крім цього, програма написана таким чином, що з нею Володимир Зеленський зможе "достукатися" до виборців, які мають помірковану або навіть стриману позицію щодо цілої низки питань гуманітарної політики.

"Маю нахабність припустити, що під цією програмою було б не соромно підписатися будь-якому з топових українських політиків. Складається враження, що ті, хто очікував, що Зеленський перетворить свою кампанію на клоунаду, помилялися", – додав політичний експерт.

Нагадаємо, раніше Володимир Зеленський заявив, що програма, яку він подав до ЦВК, – це лише рамковий документ і запросив прихильників розширити її. Також днями він першим серед учасників президентської кампанії підтримав антикорупційний порядок денний, запропонований 20 антикорупційними організаціями.

Зараз ви читаєте новину «Без дурниць і популізму: експерт проаналізував передвиборчу програму Зеленського». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути