Ексклюзиви
понеділок, 11 жовтня 2021 18:16

Без довідки - нікуди: уряд посилив правила пасажирських перевезень

Без довідки - нікуди: уряд посилив правила пасажирських перевезень
Нові правила запрацюють з 21 жовтня. Фото: @Ukrzaliznytsia

Кабінет міністрів затвердив нові правила пасажирських перевезень на час карантину.

11 жовтня уряд вніс зміни до постанови.

З 21 жовтня міжрегіональні перевезення пасажирів у регіонах із жовтим, помаранчевим або червоним рівнем будуть дозволені за умови наявності в усіх водіїв, екіпажу авіатранспорту й пасажирів одного з документів:

- документа, що підтверджує повний курс вакцинації або однієї дози вакцини для регіонів жовтого рівня;

- міжнародного, внутрішнього або іноземного сертифіката, що підтверджує вакцинацію від Covid-19 однією чи двома дозами вакцини, дозволених ВООЗ;

- негативний результат тестування методом ПЛР або одужання особи від хвороби, чинність якого підтверджена за допомогою Єдиного державного вебпорталу електронних послуг, зокрема з використанням мобільного застосунку "Дія";

- негативного результату тестування на Covid-19 методом ПЛР або експрес-тесту на визначення антигену коронавірусу, який діє 72 год.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Коронавірус в Україні лютує - де найбільше інфікованих

Нові правила стосуються регулярних і нерегулярних перевезень пасажирів. Ідеться про автомобільний транспорт на автобусних маршрутах, авіаційний і залізничний міжобласного сполучення.

"Нові правила для перевезення пасажирів - вимушений крок для стримування поширення коронавірусної хвороби, щоб зберегти життя та здоров'я громадян.

Тому наявність у водіїв і в пасажирів документів, які б підтверджували їхню Covid-безпечність, є необхідною умовою для перевезень у будь-якому виді транспорту", - пояснив міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко.

Нова хвиля коронавірусу в Україні почалася раніше, ніж прогнозували. Її потужність наближається до показників осені 2020 року.

Зараз ви читаєте новину «Без довідки - нікуди: уряд посилив правила пасажирських перевезень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути