понеділок, 11 жовтня 2021 11:59

Нова Covid-хвиля в Україні почалася раніше й набирає обертів - Ляшко

Нова Covid-хвиля в Україні почалася раніше й набирає обертів - Ляшко
Приблизно 95% нових випадків заражень коронавірусом в Україні припадають на штам Delta. Фото: Лілія Мицко, Gazeta.ua

Нова хвиля коронавірусу в Україні почалася раніше, ніж прогнозували. Її потужність наближається до показників осені 2020 року.

Про це заявив міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко в інтерв'ю "Голосу Америки".

"Спочатку значне зростання нинішньої хвилі було в західних областях. І ми думали, буде повторення ситуації осені 2020-го й весни 2021 року. Але зараз бачимо, що Чернівецька область, яка найперша "загорілась" у новій хвилі, уже стабілізувалася. А от східні й південні області дають приріст. Зокрема Херсонщина, яка дві хвилі пройшла на жовтому рівні, навіть у помаранчевий не потрапляла. Зараз вона одна з перших, яка може наблизитися до червоного рівня", - зазначив Ляшко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Дружина знайде всіх коханок" - головний санлікар звернувся до невакцинованих чоловіків

Додав, що наявні показники Covid-захворюваності в Україні є високими. За словами міністра, 95% усіх виявлених випадків в Україні - штам Delta.

"Інфекціоністи говорять про певні особливості Delta на території України: інфікована людина може мати симптоми сім - вісім днів. Потім сатурація кисню різко падає з 92 відсотків до 70. Таких людей важко витягти. Їх підключають до апаратів штучної вентиляції легень", - сказав Ляшко.

Серед лідерів за розповсюдженням вірусу в Україні великі міста - Харків, Запоріжжя, Дніпро й Одеса. За статистикою МОЗ, у перерахунку на 100 тис. населення високі показники заражень у Сумській, Житомирській і Донецькій областях, додав глава МОЗ.

10 жовтня в Україні зафіксували 8832 хворих на коронавірус. З них - 868 дітей і 78 медпрацівників. 207 хворих померли, одужали 2053 особи.

Зараз ви читаєте новину «Нова Covid-хвиля в Україні почалася раніше й набирає обертів - Ляшко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути