субота, 25 січня 2014 17:47

Спецтема: Євромайдан-2013

"Беркут" відмовився співати гімн України з "євромайданівцями"

"Беркут" відмовився співати гімн України з "євромайданівцями"
Фото: gazeta.ua

Сьогодні депутат від фракції "Батьківщина" Володимир Яворівський ходив на переговори з бійцями "Беркуту". Про це він розповів у Штабі національного спротиву.

"Сьогодні вирішив поїхати в центр, провести таку собі агітацію. Коли під'їхав до барикад на Грушевського, хлопці почали кричати, что представництво "Беркуту" викликають мене на переговори. Через барикади вони провели мене до бійців. Розмовляв зі старшим генералом Конопляником. Він здався мені симпатичним чоловіком та хорошим офіцером. Попросив, щоб учасники Євромайдану перестали палити вогонь, бо в диму "беркутівцям" важко дихати. Кажу йому: "Йдіть ви на компроміс, тоді й ми зробимо поступки". Запропонував, щоб працівники "Беркуту" разом з учасниками Євромайдану заспівали гімн. У нього одразу загорілися очі. А потім погасли. Сказав, що має поговорити з начальством". За кілька секунд відповів: "Начальник сказав, що це неможливо", - розповів нардеп.

Яворівський додав, що взяв телефон і подзвонив командуючому внутрішніх військ. Він сказав: "Приберіть барикади, виведіть людей і погасіть вогні. Тоді заспіваємо гімн разом".

Яворівський на це відповів: "У такому разі співатимемо самі".

Йому повідомили, що о 20.00 бійці "Беркуту" самі співатимуть гімн.

"Ми спробуємо приєднатися, але не думаю, що їх керівництво це допустить".

Зараз ви читаєте новину «"Беркут" відмовився співати гімн України з "євромайданівцями"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути