вівторок, 28 січня 2014 06:45

"Беркут" віддубасив черкаських школярів, у лікарні відмовились знімати побої - Геращенко

Народний депутат України Ірина Геращенко оприлюднила інформацію, що 25 січня в Черкасах "Беркут" побив абсолютно непричетних до акцій протесту школярів і студентів. Про це вона написала у своєму Facebook.

Геращенко зазначила: "Це моя найскладніша поїздка в Черкаси. Після лікарень, районних відділів, ізолятора тимчасового тримання, журналістів - ще маленька квартира в типовому панельному будинку, куди набилося повно людей. Хлопці - школярі і студенти, і їхні батьки розповідають мені про свою страшну суботу, 25 січня. Вони дуже далекі від політики і в той вечір йшли центром міста. На них налетів "беркут", малих били головою об дерево, клали на підлогу, піддали дубинами в машині і в Соснівському райвідділі. А ще трохи помародерствували: забрали телефони, гроші (53 гривні), цигарки. Це - перша зустріч хлопців з міліцією, з "дорослим життям". Незважаючи на заяви, що вони школярі, їм не дозволили подзвонити мамам, а потім, на наступний день ВІДМОВИЛИСЯ знімати побої і давати в лікарні довідку, що їх побила міліція. Ну що ж, тоді їх будуть фотографувати народні депутати. Ми будемо збирати свідчення про кожного, кого міліція катувала".

Нагадаємо, 27 січня вночі у Черкасах невідомі особи провели другу спробу захоплення будівлі Черкаської ОДА. Перед цим на Соборну площу приїхали учасники столичного Автомайдану.

Зараз ви читаєте новину «"Беркут" віддубасив черкаських школярів, у лікарні відмовились знімати побої - Геращенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути