Ексклюзиви
пʼятниця, 09 червня 2006 17:23

Березовський писав листи Тимошенко

 

Авторство листа "Б. Б. до Юлі", розтиражованого влітку минулого року в інтернеті, дійсно належить Борису Березовському і адресовано його Юлії Тимошенко.

- Так, це саме мій лист. Я можу пояснити свою позицію, - визнав сам Березовський.

За його словами, не може Україна бути реально незалежною, поки в Росії існує авторитарний режим.

- Тому, дуже важливо повалити цей режим у Росії. І співпраця з путінським режимом з боку України і інших країн абсолютно безплідна, - сказав він.

- Замість того щоб воювати в Іраку і витрачати на цю безглузду війну, в якій США ніколи не переможуть, сотні мільярдів доларів, потрібно було кинути в 10 разів менші кошти на те, щоб допомогти Росії стати реально демократичною країною, - додав Березовський.

Цей цікавий документ в адресу прем"єр-міністра України Юлії Тимошенко за підписом Бориса Березовського надійшов в засоби масової інформації в 2005 році. Лист екс-олігарха передали прем"єрові України в останніх числах травня минулого року. Передавальною ланкою був один з депутатів Верховної Ради, який літав до Лондона.

"Комсомольська правда" опублікувала фрагменти листа, який починається зі слів: "Дорога Юля!":

- Вам навряд чи вдасться до парламентських виборів пред"явити народу відчутні економічні успіхи (дай Бог, щоб не стало гірше). Тому необхідно пред"явити те, що можливо: розкриття вбивства Гонгадзе..., розкриття отруєння Ющенко..., розкриття фальсифікації президентських виборів... Цього народу вистачить... До того ж у ваших опонентів... буде, чим зайнятися... Вони повинні бігати по закордону і думати, як не сісти у в"язницю...

Проте основна суть послання полягає в тому, що Березовський розглядає нинішню Україну як плацдарм для політичної атаки на Росію.

- У мене особисто немає окремих політичних інтересів на Україні, але вони є, і величезні, у зв"язку з можливістю впливати з України на Росію, - писав Березовський.

- Тому у мене немає ніякої образи ні на Ющенка, ні на тебе, ні на Жванія і сотоваришів за те, що відбувається по відношенню до мене особисто. Я займаюся політикою і багато раз зустрічався із зрадою, і з дурістю; емоції - ворог будь-якого політика. Я навчився з ними справлятися.

Але я не змирюся із зрадою політичною. В даному випадку, із зрадою по відношенню до Росії. Оскільки я розглядав свою беззастережну підтримку вашої революції перш за все з позицій створення політичного плацдарму для завдання поразки путінському режиму в Росії.

Юля, ти знаєш, що, на відміну від багатьох українських політиків, я не сидів, як собака на сіні, і ризикнув своїм капіталом. Гроші для мене давно - політичний інструмент, і вони мені гостро потрібні для продовження політичних проектів.

Юля, ти знаєш, скільки коштує скидання путінського режиму? Тільки не дивуйся - від 1,5 до 2,5 мільярдів доларів. Недорого. Хто б що вам не розповідав, Путін не змирився з поразкою і з подвоєною силою намагатиметься узяти реванш на парламентських виборах, - писав Березовський.

Лист закінчувався екстравагантно:"Так! Переможемо. Щиро твій, Б.Б."

Відзначимо, навколо зв"язків опального олігарха з лідерами "оранжевої революції" на Україні ходила маса чуток.

Раніше повідомлялося, що Борис Березовський профінансував президентську виборчу кампанію Віктора Ющенка, а потім допомагав Тимошенко перемогти на парламентських виборах, пише NEWSru.com.

Зараз ви читаєте новину «Березовський писав листи Тимошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути