середа, 03 квітня 2013 05:51

Березовець розповів, як оточення Януковича намагається забезпечити своє депутатське майбутнє

Березовець розповів, як оточення Януковича намагається забезпечити своє депутатське майбутнє
Тарас Березовець. Фото: www.radiosvoboda.org

В разі проведення виборів народних депутатів України виключно за мажоритарною системою, більшість у новій Верховній Раді належатиме Партії регіонів.

Про це в ефірі телеканалу ТВі сказав політичний консультант Тарас Березовець, коментуючи ідею громадських організацій скоротити чисельність парламентаріїв до 300 й обирати лише мажоритарників.

"Зрозуміло, що абсолютна більшість виборців живе на півдні та на сході. І саме підтримка Партії регіонів в цих областях є традиційно більшою", - зазначив Березовець.

Експерт пояснив, що за такої системи не потрібно масових фальсифікацій — достатньо просто справедливого проведення виборів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фесенко пояснив, як опозиція може використати референдум проти Януковича

Водночас, ініціаторів подібних змін політтехнолог побачив в оточенні президента Віктора Януковича, а не в самому главі держави.

"Я назвав би це реакцією оточення. Думаю, Янукович сьогодні не настільки опікується цим процесом, як це роблять люди з його Адміністрації. Це радше намагання цих людей забезпечити власне майбутнє, аніж робота на президента", - зауважив Березовець.

Нагадаємо, раніше низка громадських організацій заявили, що якщо президент не розпустить нинішню Верховну Раду, то вони обіцяють створити ініціативну групу для проведення всеукраїнського референдуму, на який будуть винесені питання скорочення чисельності парламенту ВР до 300 народних депутатів, створення другої палати парламенту із представників регіонів країни, цілковитого скасування депутатської недоторканості, проведення виборів до парламенту виключно за мажоритарною системою.

Зараз ви читаєте новину «Березовець розповів, як оточення Януковича намагається забезпечити своє депутатське майбутнє». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути