середа, 07 березня 2012 14:52

Бекешкіна спрогнозувала в Україні політичний "армагеддон"

Бекешкіна спрогнозувала в Україні політичний "армагеддон"

Чинна українська влада не вміє вести діалог з опозицією, реагуючи на події як бик. Виходячи з цього, майбутні парламентські вибори нагадуватимуть "армагеддон чорного і білого".

Про це в ефірі 5 каналу заявила соціолог Ірина Бекешкіна.

"Демократія – це вміння жити в конфлікті. Адже при демократії конфлікти будуть завжди. Влада повинна вміти розумно на це реагувати. Конфлікт – це постійний діалог влади та опозиції. Але наша влада цього не вміє", - зауважила експерт.

Вона порівняла таку поведінку із реакцією бика.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: БЮТ про Януковича: У бика упала планка

"Я дуже боюсь, що ці вибори пройдуть як армагеддон чорного і білого. Одні люди будуть серцем голосувати за одних, інші – емоціями за інших. Треба виходити за межі поборення чорного", - наголосила Бекешкіна.

За її словами, для цього необхідно пояснювати суспільству, що влада та опозиція робитимуть після 2012 року, й підключати громадські організації.

Крім того, Бекешкіна, посилаючись на соціологічні дані, відзначила, що кількість виборців, охочих йти на вибори, в Україні зростає.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Альтернативою на виборах стануть Кличко, Гриценко і Королевська - політолог

"Рік тому це число було ще катастрофічно низьким, але, на жаль, це зростання відбувається за рахунок поляризації суспільства", - наголосила соціолог.

Експерт додала, що майбутнє України залежить від того, чи вдасться громадським рухам, суспільству, яке зараз інтенсивно розвивається, породити з себе такий політичний проект, яким був колись Рух України за перебудову.

Зараз ви читаєте новину «Бекешкіна спрогнозувала в Україні політичний "армагеддон" ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

71

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути