субота, 10 березня 2012 12:17

Бекешкіна розповіла, як низький рейтинг влади поповнює кишені українців

Бекешкіна розповіла, як низький рейтинг влади поповнює кишені українців

Виборець позитивно сприймає соціальні ініціативи влади перед виборами, й за рахунок підвищення пенсій та зарплат населенню остання в змозі підвищити власний рейтинг.

Про це в ефірі 5 каналу заявила соціолог Ірина Бекешкіна.

"Згадаймо кампанію 2004 року, коли до жовтня Янукович у рейтингах істотно відставав від Ющенка. Але коли пенсіонерам дали надбавку в 400 грн, рейтинг Януковича пішов різко вгору. І це сталось саме за рахунок пенсіонерів, яким дали цю надбавку", - зауважила Бекешкіна.

"Серед виборців, хто збирався голосувати на виборах мера за Черновецького, були саме ті, хто отримує різні надбавки від нього", - додала соціолог.

За її словами, тенденція така, що падіння рейтингів партії влади означає підвищення зарплат і пенсій напередодні виборів.

Крім того, говорячи про передвиборний об'єднавчий процес опозиції, Бекешкіна відзначила різнокольоровість опозиційних сил.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бекешкіна спрогнозувала в Україні політичний "армагеддон"

"В опозиції насправді не п'ять можливих колон, адже в неї входять понад дванадцять партій, і всі вони відрізняються між собою", - наголосила експерт.

На її думку, з одного боку, в разі окремого походу опозиційних сил на вибори, в сумі вони наберуть більше голосів, ніж якщо об'єднаються.

"З іншого боку, у такому випадку є небезпека взаємопоборення через спільний електорат. Якщо вони будуть боротись одна з одною під час виборчої кампанії, то тоді вони будуть взаємно гасити свої спільні рейтинги", - підсумувала Бекешкіна.

Зараз ви читаєте новину «Бекешкіна розповіла, як низький рейтинг влади поповнює кишені українців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути