Ексклюзиви
вівторок, 18 червня 2013 03:29

"Батьківщині" потрібно показати не просто щось нове, а зовсім інше, аби перемогти" - експерт

"Батьківщині" потрібно показати не просто щось нове, а зовсім інше, аби перемогти" - експерт
Віталій Бала. Фото: glavcom.ua

Опозиція до президентських виборів має показати нову якість, аби отримати голоси українців, які ще не визначилися зі своїм вибором.

Про це на прес-конференції у Києві сказав політолог Віталій Бала, підбиваючи підсумки з'їзду партії "Батьківщини", який відбувся у суботу, 15 червня, і в результаті якого партія "Фронт Змін" влилася у політсилу Юлії Тимошенко.

"Ми зараз маємо, напевно, момент істини для "Батьківщини". Все що можна було — вони зробили. Тимошенко свою думку висловила, з'їзди пройшли. Наскільки мені відомо, "Фронт Змін" і ПРП юридично не будуть існувати, бо це була б помилка. Тобто, всі ці процеси завершені. Тому ми зараз побачимо, наскільки реально "нова-стара" "Батьківщина" зможе показати іншу політику, інші підходи", - зауважив політолог.

Він переконаний, що "Батьківщині" зараз потрібно показати не просто щось нове, а "зовсім інше".

"Для них головне завдання — це повернути довіру тих людей, яка у них була. І, безумовно, притягнути до себе частину людей, які ще вагаються. Бо за багатьма дослідженнями, є велика кількість людей, які проти влади. Але це не означає, що вони - за опозицію. Тому мета опозиціонерів — спробувати діяти таким чином, щоби ці люди були не просто проти влади, а щоби вони потроху ставали їхніми прихильники. Думаю, цей момент істини наступив і розв'язку цих процесів ми побачимо вже у 2015 році", - переконаний Бала.

Він зауважив, що в опозиції буде ще час змінити свою стратегію.

"Тим паче, буде ще одна важлива точка для опозиції, де вона зможе скоригувати свої дії — це вибори у Києві, якщо вони матимуть місце. Для опозиції це буде певною політичною репетицією і майданчиком, де можна, грубо кажучи, потренуватися", - пояснив експерт.

Крім того, після об'єднання, опозиція має робити все, аби не тільки її рейтинг був найбільшим, але ще й рейтинг Арсенія Яценюка був найвищим серед інших потенційних кандидатів у президенти від опозиційних сил.

 

Зараз ви читаєте новину «"Батьківщині" потрібно показати не просто щось нове, а зовсім інше, аби перемогти" - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути