середа, 07 серпня 2013 12:20

"Батьківщина" в Донецьку виходить на масові акції протесту через ув'язення свого голови

"Батьківщина" в Донецьку виходить на масові акції протесту через ув'язення свого голови
Констянтин Матейчик. Фото: telegraf.com.ua

У зв'язку з арештом в. о. голови Донецької обласної партійної організації ВО "Батьківщина" Костянтина Матейченка відбулося позачергова нарада керівників міських і районних парторганізацій "Батьківщини" Донецької області, на якій одностайно підтримали рішення обласного бюро почати масові акції протесту щодо незаконного ув'язнення голови організації.

"Прийнято рішення обласним бюро: завтра ми проводимо акцію протесту під обласною прокуратурою... Всі ми повинні розуміти, що цей принцип, коли кажуть - вражу пастиря, і розпорошаться вівці - до нас не відноситься. Це хотіли зробити два роки тому з партією "Батьківщина", коли Юлію Володимирівну посадили у в'язницю, але я вдячний долі, що у нас партія - не на папері: ми є, ми змогли вижити, і за нас проголосували 30% виборців. Ми - найбільш рейтингова партія", - заявив під час наради перший заступник голови Донецької обласної партійної організації ВО "Батьківщина" Денис Токар.

"Ми провели перезавантаження Донецької обласної організації на 80%, організація діюча і сильна. Ми будемо разом боротися за нашого лідера - Юлію Тимошенко і нашого керівника - Костянтина Матейченко", - додав він.

В облорганізації партії нагадали, що в 12.00 7 серпня біля стін Донецької обласної прокуратури відбудеться акція протесту опозиції щодо незаконного арешту Матейченка.

Раніше повідомлялося,  що Матейченко в 2002-10 рр. обіймав посаду голови смт Покровське Артемівського району Донецької області. Його звинуватили в тому, що він виніс на розгляд місцевих депутатів проект рішення про відведення земель під розробку кар'єру з видобутку гіпсу, який, нібито, не пройшов усіх необхідних державних експертиз. Артемівський міжрайонний суд визнав Матейченка винним за ч.2 ст.364 (зловживання посадовою особою повноваженнями) і засудив до 3 років позбавлення волі.

Заступник голови донецької "Батьківщини" Токарь охарактеризував вирок як "політично мотивований".

Зараз ви читаєте новину «"Батьківщина" в Донецьку виходить на масові акції протесту через ув'язення свого голови». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути