пʼятниця, 15 липня 2011 19:12

"Батьківщина" пообіцяла, що відіб'є судовий бліц-криг Януковича

"Батьківщина" пообіцяла, що відіб'є судовий бліц-криг Януковича

15 липня стало знаковим днем у „війні Віктора Януковича проти опозиції та проти демократії в Україні", оскільки сьогодні президент країни наказав „припинити творити ілюзію відкритості" судового процесу у справі Юлії Тимошенко.

Про це йдеться у заяві партії "Батьківщина" та Блоку Юлії Тимошенко, повідомила партійна прес-служба.

„Сьогодні Янукович кардинально змінив тактику. Він припинив творити ілюзію відкритості процесу і дав команду своїм маріонеткам, а саме генпрокурору Пшонці та судді Кірєєву, переступити через Конституцію та Кримінально-процесуальний кодекс і розпочати банальну політичну страту головного опонента Януковича, яка стоїть на заваді його планам безповоротної кримінальної окупації України", - зазначили „бютівці".

За їхніми словами, суддя Родіон Кірєєв „розперезався" до того, що видалив із зали і саму Юлію Тимошенко, а представник ГПУ зачитував „фальшивий звинувачувальний вирок перед пустою лавою".

Крім того, у БЮТ зауважили, що фактично до нуля зведено присутність журналістів на судовому процесі та заборонено його відео-зйомку.

„Янукович панічно боїться Юлії Тимошенко і правди, котра, всім очевидно, на її боці, тому він припинив дотримуватися формальних ознак, які повинен мати навіть замовний судовий процес. Позбавлення Тимошенко практично всіх інструментів захисту, гарантованих 263 та іншими статтями КПК і навіть статтею 55 Конституції є неприхованою формою катування, до якої вдається Янукович", - упевнені опозиціонери.

Як наслідок, партія "Батьківщина" та БЮТ застерігають  Януковича „від ілюзій про судовий бліц-криг та швидку розправу" над Юлією Тимошенко.

„Вона та її команда готові до виснажливої боротьби і будуть  будь-якими не забороненими  законом  засобами захищати від порушень  і   протиправних посягань на права  і  свободи не лише Юлії Тимошенко, а всіх громадян України, яких Янукович хоче позбавити невід'ємного права на опозицію, свободи вибору, свободи слова, інших прав і свобод", - запевнили у БЮТ.

Нагадаємо, сьогодні Печерський районний суд міста Києва постановив видалити екс-прем'єр-міністра, підсудну Юлію Тимошенко за порушення нею норм Кримінально-процесуального кодексу (КПК), які стосуються неприпустимості порушення порядку у залі судових засідань.

Пізніше суддя Родіон Кірєєв видалив з зали суду представників ЗМІ, які здійснювали фото- та відеофіксацію процесу над Юлією Тимошенко. Відповідну заяву він зробив під час оголошення прокурорами обвинувального висновку.

Зараз ви читаєте новину «"Батьківщина" пообіцяла, що відіб'є судовий бліц-криг Януковича». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

26

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути