вівторок, 26 лютого 2019 11:04

"Батьківщина" починає процедуру імпічменту Порошенка

"Батьківщина" починає процедуру імпічменту Порошенка
Тимошенко закликала нардепів приєднуватися до процедури імпічменту. Фото: tochkazoru

Кандидат у президенти Юлія Тимошенко заявила, що фракція "Батьківщини" починає процедуру імпічменту президента Петра Порошенка після розслідування журналістів про збагачення його оточення на оборонній сфері.

Про це вона сказала з трибуни Верховної Ради.

"Журналісти-розслідувачі... учора випустили обширний доказовий матеріал, який доводить, що через "Ленінську кузню" нинішнього президента проводилися оборудки з завезення в Україну контрабанди запасних частин із російської Федерації з відкатами, обналом грошей, у 4 рази дорожче, ніж закуповували. Ці зіпсовані запасні частини з країни-агресора постачалися українським оборонним заводам, щоб їх ставити в українську військову техніку. Цим підривалася обороноздатність країни...

Те, що журналістами було знайдене, підпадає під статтю "Державна зрада, умисно вчинена громадянином України на шкоду суверенітету, територіальній цінності та недоторканності, обороноздатності, державній, економічній безпеці країни"... Разом із іншими фракціями ми починаємо процедуру імпічменту президента. Звертаємося до всіх депутатів, які мають честь і совість, для того, щоб поставити на місце всі ті організовані злочинні угруповання", - сказала Тимошенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: БПП оголосив бойкот через слова Авакова

Згідно зі статтею 111 Конституції, Верховна Рада може усунути президента з посади через імпічмент у разі вчинення ним державної зради або іншого злочину. В Україні цю процедуру жодного разу не застосовували.

Зараз ви читаєте новину «"Батьківщина" починає процедуру імпічменту Порошенка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути