вівторок, 01 листопада 2011 11:38

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

"Батьківщина" чекає від конгресу США "жорсткої і відвертої" резолюції по Україні

"Батьківщина" чекає від конгресу США "жорсткої і відвертої" резолюції по Україні

Конгрес США прийме жорстку резолюцію з оцінкою ситуації в Україні, переконані в партії "Батьківщина".

"Наскільки нам відомо, проект резолюції вже надруковано. Це документ, в якому є співзвучні мотиви з тими оцінками того, що відбувається в Україні, які давав Європейський Союз, тільки в ньому оцінки більш жорсткі та відверті. У цьому документі буде чітко сказано про те , що в Україні є політичні репресії, про те, що судочинство, прокурорський нагляд не відповідає стандартам демократичних країн", - сказав заступник лідера фракції "БЮТ-Батьківщина" Сергій Соболєв.

Він підкреслив: "Там (у проекті резолюції Конгресу США) чітко сказано про необхідність звільнити Тимошенко, Луценка та інших опозиціонерів. Їх справи вважаються політично мотивованими, тобто, на людській мові - це, фактично політичні репресії".

Соболєв також зазначив, що цей проект резолюції Конгресу США "фактично, чітко підтверджує, що ключові центри впливу у світі однаково оцінюють те, що відбувається в Україні".

При цьому він підкреслив, що не може сказати, коли резолюцію конгресу США може бути прийнято.

Як повідомлялося, Конгрес США зареєстрував 13 жовтня резолюцію, що стосується судових процесів над представниками української опозиції, яку має намір розглянути.

У проекті резолюції засуджується переслідування екс-прем'єра України, лідера партії "Батьківщина" Юлії Тимошенко та інших членів опозиції, висновок екс-прем'єра і несправедливі умови, що мали місце під час судового процесу над нею.

Зараз ви читаєте новину «"Батьківщина" чекає від конгресу США "жорсткої і відвертої" резолюції по Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

22

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути