середа, 18 грудня 2013 21:19

"Барикади підмерзли і стали, як моноліт" - барикади з боку Європейської площі розширюють на десять метрів

З боку Євопейської площі на Майдані Незалежності мітингувальники зміцнюють і розширюють барикади. Один з двох проходів, яким можна було пройти до Європейської площі, уже забарикадували мішками з піском. Інший, вузенький прохід охороняють з десяток мітингувальників зі щитами.

- Прохід закрили, тому що багато люди шастали. Та й навіщо два? - каже мітингувальник Іван. - Їх сьогодні вночі збільшили, розширили, укріпили. Мішків добавили. Мішки зі снігом і з піском. З піском більше. Арматура там, деяку даже позварювали, щити поставили, шинами закріпили.

Підходжу до робітника, який ладнає металеву конструкцію. За десять метрів від барикди в асфальт вбиті сваї. Простір від барикади до них наповнять арматурою і новими мішками. - Покликали - хто вміє що робити, та й робимо. Треба цілу ніч тут працювати. Треба віддихнути трошки, і знов потім працювати, - каже 50-річний будівельник Микола, який приїхав на Майдан із Яремчі. - Вбиваються анкера в асфальт на кількам метрів під різними кутами для того, шоб не вирвати їх, вварюються, то ж видно всьо. Канєшно, ту інформацію не можна давати. Дальше буде видно. Це почали вчора ввечері. Розширили барикаду на десять метрів для того, щоб як будуть нас давити, то хоть можна було людей вивести чи закрити. А це перша буде преграда. Виграємо час. І хто його знає, з чим вони підуть. Готовлять і техніку, і всьо.

Будівельник каже, що за кілька днів барикада зміцніла і стала, як моноліт. - Навіть техніка барикади швидко не візьме. Воно підтало і так тепер скріпилося, що зробилося, як моноліт. Коли свіже було, лежало крихко. А тепер подтало, уляглося, кожну ямку і горбик обхватило. Навіть тяжкі бульдозера спереді з ковшами які сніг розбивають, не скоро таку барикаду візьмуть. Дай Бог, щоб до того не дійшло, но треба готуватися. Вчора Яник їздив у Москву. Вони так просто не уйдуть. Просто по прозьбі людей вони отсюда не уйдуть. Це революція - не ігра.

Зараз ви читаєте новину «"Барикади підмерзли і стали, як моноліт" - барикади з боку Європейської площі розширюють на десять метрів ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

91

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути