неділя, 05 серпня 2012 06:00

Барак Обама подарував собі на день народження повноцінний відпочинок

Барак Обама подарував собі на день народження повноцінний відпочинок

Взяти тайм-аут у передвиборчій гонці і насолодитися декількома годинами повноцінного відпочинку дозволив собі в свій день народження президент США Барак Обама. У суботу йому виповнився 51 рік.

Виступивши вранці з традиційним радіозверненням до американців, він кілька годин грав у гольф в передмісті Вашингтона з друзями і помічниками з Білого дому, а потім вирушив у свою заміську резиденцію Кемп-Девід, розташовану в передгір'ях Аппалачів в штаті Меріленд.

До речі, на цей раз його суботнє звернення було присвячено не політиці чи економіці, а спорту. Точніше - Олімпійським іграм у Лондоні. Обама сказав, що, як і вся країна, пишається перемогами американських спортсменів на Олімпіаді, особливо золотими медалями жіночої команди з гімнастики і рекордом видатного плавця Майкла Фелпса.

Відзначати день народження в Кемп-Девіді президент збирався виключно у вузькому колі, однак хто буде за святковим столом, крім його дружини Мішель, Білий дім не зазначає. Чи приїдуть до них в цей день дочки Малія і Саша, які на шкільні канікули вирушили відпочивати в заміський дитячий табір, також залишилося невідомим.

У кожному разі в Кемп-Девіді Обама зможе не тільки сховатися від 35-градусної спеки, яка тримається в американській столиці вже кілька днів, але й відволіктися від державних справ і службових турбот.

Поздоровлення він почав приймати ще напередодні: у четвер на передвиборній зустрічі у Флориді його прихильники хором заспівали йому пісеньку "З днем ??народження!" У відповідь Обама пожартував, що найкращим подарунком для нього була б перемога в цьому штаті на виборах 6 листопада.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Обама впевнено лідирує в президентських перегонах - опитування

Флорида входить в число тих штатів, де багато виборців, позиція яких може вирішити результат президентської гонки. У США їх називають "полями битв", там йде боротьба між демократами і республіканцями за кожен голос. На наступному тижні, коли для Обами знову настануть передвиборчі будні, він поїде "боротися" за голоси мешканців Колорадо.

А от від опозиційної Республіканської партії господар Білого дому поздоровлень не отримав. Більше того, її Національний комітет спробував підкласти йому свиню, надіславши в штаб-квартиру демократів торт з кремовим портретом президента і написом "Його спекли не ви". У ній містився прямий натяк на не надто вдале висловлювання Обами, за яке негайно вхопилися його противники.

На одному з недавніх мітингів, нагадавши про відповідальність підприємців перед суспільством, він, зокрема, заявив: "Якщо у вас є бізнес, то його створили не ви". Правильніше, напевно, було б сказати "не тільки ви", тобто не поодинці, а за підтримки держави і всього суспільства. Тому багато людей, особливо представники малого бізнесу, не на жарт образилися, а республіканці звинуватили президента в неповазі до приватної підприємницької ініціативи.

Зрозуміло, що торт із сумнівною написом припав демократам не до смаку. Втім, в боргу вони не залишилися. Кондитерський виріб було відіслано назад республіканцям разом з доповіддю групи незалежних економістів, які показали, що податкові пропозиції суперника Обами - екс-губернатора Мітта Ромні - ведуть до збагачення мільйонерів за рахунок середнього класу. Передвиборчий обмін люб'язностями продовжиться наступного тижня.

Зараз ви читаєте новину «Барак Обама подарував собі на день народження повноцінний відпочинок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути