Ексклюзиви
понеділок, 30 березня 2020 02:37

Банківський законопроект та ринок землі: як голосуватимуть депутати

Банківський законопроект та ринок землі: як голосуватимуть депутати
Фото: ICTV

Фракції "Голос" та "Європейська Солідарність" готові підтримати банківський законопроект, який унеможливить повернення ПриватБанку олігарху Ігорю Коломойському.

"Ми, безумовно, вирішили підтримувати банківський закон, закон, який гарантує захист інтересів платників податків… Ці провокаційні розмови про необхідність або можливість дефолту тягнуть для України руйнівні наслідки", — сказав лідер "ЄС" Петро Порошенко.

Водночас Порошенко зазначив, що "ЄС" проти законопроекту щодо ринку землі у нинішньому вигляді, бо виступає проти продажу землі державної та комунальної власності.

Про готовність "Голосу" підтримати банківський законопроект заявив депутат фракції Ярослав Железняк.

"Вважаємо, що в ситуації, в якій зараз Україна, ми повинні показати, що можемо захистити наші інтереси і не допустити дефолту", — сказав він.

Водночас, за словами Железняка, деякі фракції не підтримують "антиколомойський" законопроект, зокрема "Батьківщина" та група "За майбутнє". Щодо відкриття ринку землі "Голос" ще не визначився.

Раніше депутат владної фракції Єгор Чернєв заявив, що у "Слуги Народу" може не вистачити голосів за банківський законопроект, бо багато депутатів пов'язані з групою "Приват", яку фінансує Коломойський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський: Завтра українці побачать - ви слуги народу чи прислужники чужих інтересів

Головною умовою МВФ для отримання Україною траншу є ухвалення законопроєкту про ринок землі та банківський законопроект, який ще називають "антиколомойським", бо його основне завдання — не допустити повернення ПриватБанку колишнім акціонерам — олігархам Ігорю Коломойському та Геннадію Боголюбову.

Зараз ви читаєте новину «Банківський законопроект та ринок землі: як голосуватимуть депутати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути