понеділок, 19 серпня 2013 16:40

Бандитів-"тітушків" під КМДА завезли ще з ночі — Іллєнко

Бандитів-"тітушків" під КМДА завезли ще з ночі — Іллєнко
Андрій Іллєнко Фото: ipress.ua

"Свободівець" Андрій Іллєнко вважає, що сьогоднішні події в Київраді свідчать про те, що столиця окупована.

Про це він сказав в коментарі Gazeta.ua.

"Близько тридцяти народних депутатів підійшли зранку до будівлі Київради, хотіли пройти всередину. Там стояли працівники міліції, які не пояснивши нічого, сказали, що нас не пустять. Ми відказали, що вони перешкоджають діяльності народних депутатів, що є кримінальним злочином. У відповідь нас послали куди подалі і почали штовхати. Я побачив, як хтось із моїх колег відкрив вікно на першому поверсі і зайшов всередину. Ніхто нічого не бив і не ламав. Вікна потім пошкодив "Беркут". Ми зайшли в службове приміщення Київради, з якого двері вели у загальний коридор. Відкрили їх і побачили дуже велику кількість працівників міліції, невідомих особ яскравої кримінальної зовнішності, які поводили себе, як бандити. Депутат Лук'янов ними усіма керував. Коли я трохи відкрив двері, все це побачив, то цей натовп навалився і закрив їх", - зазначив нардеп.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нардепу від "Батьківщини" під Київрадою поламали ребра - прес-служба

"Я не розумію, чому Лук'янов, який обраний депутатом у Донецькій області, приїжджає в міськраду Києва і віддає наказ, аби туди не пускали мене — депутата, обраного киянами. Я взагалі не розумію, хто він такий, аби керувати правоохоронцями. Хто такий Лук'янов, аби тут влаштовувати порядки? Ми боремося із цієї окупацією, яку здійснюють люди, яких кияни не обирали і не підтримують, міліція та найманці — бандити-"тітушки", яких з ночі ще туди звезли. Це ті самі, які били журналістів 18 травня, брали участь у рейдерських захопленнях, зокрема будинку Ніни Москаленко. Ми їх вже знаємо в обличчя. Сьогодні вони разом із міліцією захищали Київраду від киян та депутатів", - наголосив політик.

Іллєнко припускає, що будуть подані судові позови відносно дій міліції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Експерт - опозиція підняла Київ проти себе

"Але ми прекрасно розуміємо, які зараз суди в Україні. Подібні рішення вони не прийматимуть без консультації із Адміністрацією президента. Тому такі звернення — хіба що погратися. Реальний шлях до звільнення Києва — вуличні масові акції протесту. Всі попередні мітинги — це крапельки, які капають у загальну чашу. Я розумію, що зараз курортний сезон, спека і таке інше. Але кияни, як жителі столиці, мають виходити і захищати свої права. Рано чи пізно так і станеться", - зауважив він.

Зараз ви читаєте новину «Бандитів-"тітушків" під КМДА завезли ще з ночі — Іллєнко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

212

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути