четвер, 24 листопада 2011 13:29

"Бандерівці", які понівечили Сталіна, просять 39 тисяч гривень

"Бандерівці", які понівечили Сталіна, просять 39 тисяч гривень

Центральний провід Всеукраїнської організації "Тризуб" імені Степана Бандери звернувся із закликом до українців допомогти зібрати кошти на оплату послуг адвокатів у справах, порушених проти "тризубівців". Організація заборгувала їм 38,7 тисяч грн.

Як повідомив у коментарі Gazeta.ua перший заступник голови центрального проводу "Тризубу" Андрій Тарасенко, націоналісти звернулись із таким проханням до представників українських церков, партійних та громадських діячів, підприємців, всіх небайдужих громадян України та української діаспори.

"До цього ми таким же чином збирали кошти. Зараз написали точну суму боргів, бо справа (пошкодження пам'ятника Сталіну у Запоріжжі - ред.) добігає кінця. Одних вже засудили, а іншим буде вирок 12 грудня. Відповідно треба розраховуватись з адвокатами, адже вони працюють у борг", - зауважив Тарасенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Наша Україна" закликала українців добити сталінізм і врятувати "тризубівців"

У "Тризубі" уточнили, що наразі адвокати продовжують надавати юридичні послуги активістам Ігору Загребельному та Віктору Давиденку. Їм інкримінували підпали офісів Партії регіонів та КПУ в м. Запоріжжі. Борг за адвокатські послуги у цій справі становить 4000 грн.

Крім того, необхідно заплатити адвокату 2500 грн у справі проти Василя Абраміва - йому інкримінують підпал офісу Партії регіонів в м. Галичі Івано-Франківської обл.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Тризубівці" провідали нового запорізького Сталіна

Разом з тим, найбільше - 32200 грн - необхідно віддати адвокатам "тризубівців", серед яких Роман Хмара, Олексій Зануда, Юрій Пономаренко, Василь Абрамів, Пилип Таран, Анатолій Онуфрійчук, Віталій Вишнюк, Василь Лабайчук та Едуард Андрющенко. Усіх їх судять за відпилювання голови бюсту Сталіна в м. Запоріжжя 28 грудня 2010 року.

"Кожний ваш внесок підтримає українських патріотів у боротьбі проти антиукраїнського режиму внутрішньої окупації. Ваша допомога – це наша спільна перемога", - резюмували у "Тризубі" імені Степана Бандери.

Як повідомлялося, перший пам'ятник Сталіну у Запоріжжі було встановлено 5 травня 2010 року на території Запорізького обкому КПУ. 28 грудня 2010 року бюст був пошкоджений - йому відрізали голову.

У новорічну ніч 31 грудня невідомі підірвали пам'ятник Сталіну, проте встановити їхні особи слідству не вдалося. Звинувачення у пошкодженні пам'ятника Сталіну в Запоріжжі було висунуто 9-м "тризубівцям". Їх було заарештовано, проте 13 квітня Жовтневий районний суд Запоріжжя звільнив їх на час судового процесу з-під арешту на поруки народних депутатів України.

Зараз ви читаєте новину «"Бандерівці", які понівечили Сталіна, просять 39 тисяч гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути