вівторок, 06 січня 2015 09:56

Бандера є символом боротьби за незалежність України - посольство Чехії відповіло на заяву Земана

Бандера є символом боротьби за незалежність України - посольство Чехії відповіло на заяву Земана
turik.ru

Посольство України у Чехії відреагувало на заяви президента республіки Мілоша Земана щодо ситуації в Україні і ролі Степана Бандери в українській історії.

Про це повідомляє прес-служба українського посольства у Празі.

"У звʼязку з останніми висловлюваннями президента Чеської Республіки Мілоша Земана щодо ситуації в Україні та постаті Степана Бандери Посольство України в Чеській Республіці заявляє, що у своїх відносинах з офіційною Прагою воно керується офіційною позицією уряду ЧР, яка полягає в повній підтримці територіальної цілісності і незалежності України, а також не ставить під сумнів участь Росії у конфлікті на Донбасі", - зазначили у прес-службі.

Крім того, українська дипустанова наголосила, що, незважаючи на можливі розбіжності в поглядах на Степана Бандеру, для більшості українців він є символом боротьби за свободу і незалежність України.

Нагадаємо, президент Чехії Мілош Земан, який відомий своїми заявами на підтримку Росії та її президента Володимира Путіна, порівняв факельну ходу на честь Степана Бандери з маршами нацистів у гітлерівській Німеччині.

Зараз ви читаєте новину «Бандера є символом боротьби за незалежність України - посольство Чехії відповіло на заяву Земана». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути