понеділок, 22 вересня 2008 14:16

Балога заявляє, що Тимошенко по суті підтримала офіційний статус російської мови

Голова секретаріату президента Віктор Балога заявляє, що своєю підтримкою законопроекту про державну службу БЮТ по суті підтримав офіційний статус російської мови.

Про це Балога заявив в понеділок, повідомляє прес-служба секретаріату президента.

Він назвав це голосування зрадою, оскільки згідно із законопроектом, чиновники мають добре володіти російською мовою.

"Таким чином, у союзі з Партією регіонів і комуністами БЮТ законодавчо закріплює новий статус російської мови як офіційної мови спілкування в органах і установах влади". – зазначається в повідомленні.

"Прагнучи будь-що залишитися на посаді прем"єра, Тимошенко сприяє своїм новим союзникам в руйнуванні ціннісних засад існування України як незалежної держави. Як тільки Партія регіонів забажала протягти через Верховну Раду, по суті, офіційний статус російської мови, БЮТ одразу ж узяв під козирок. Ймовірно, невдовзі суспільство стане свідками чергової порції антиукраїнських поступок з боку БЮТ", - заявив Балога.

Зрадою Балога також назвав голосування БЮТ і та Партії регіонів 2 вересня.

"Залишається неспростовним факт постійного голосування фракцій БЮТ, ПР і комуністів щодо законопроектів, які не належать до пріоритетів розвитку суспільства і країни, зате відкривають шлях до перерозподілу влади на користь двох політичних сил. Це - зрада номер один, адже виборці чекали від БЮТ зовсім не законів, які перетворюють Кабінет Міністрів на орган влади з безмежними повноваженнями, звільненим від будь-якого контролю", - заявив Балога.

"Зрадою номер два стало одностайне голосування фракції БЮТ за законопроект щодо імпічменту президента. У цьому випадку "тимошенківці" виступили вправними асистентами комуністів, які давно проголосили своєю головною метою скасування інституту Глави держави", - додав він.

"Отже, у цьому сценарії, який за вказівкою з Москви намагаються втілити комуністи, з"явився ще один дієвий персонаж - БЮТ, прихильники якого у 2004 році зробили все можливе для перемоги демократичного Президента", - зазначив Балога.

Третьою зрадою Глава Секретаріату вважає невиконання коаліційної угоди, під якою стоїть підпис Тимошенко. Перекинувшись до "регіоналів" і комуністів, БЮТ одразу ж забув про взяті передвиборчі зобов"язання, які закріплені в цьому документі. Нині блок готовий утворити коаліцію з ПР, що вимагає формалізації нових домовленостей. Це означає, що БЮТ візьме на себе наступні зобов"язання, не дотримавшись попередніх, повідомляє Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «Балога заявляє, що Тимошенко по суті підтримала офіційний статус російської мови». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути