Ексклюзиви
середа, 03 липня 2013 16:15

Балога та Домбровський не мають що протиставити владі — політолог

Балога та Домбровський не мають що протиставити владі — політолог
Володимир Цибулько. Фото: glavred.info

Анулювання депутатських карток Павла Балоги та Олександра Домбровського могло б бути гарним приводом для заблокування парламенту. Про це в коментарі Gazeta.ua сказав політолог Володимир Цибулько.

"Сьогодні день у парламенті мав бути присвячений євроінтеграційним законам. Можна було б припустити, що вилучення цих карток могло б спровокувати опозицію на якусь радикалізацію, не дивлячись на те, що Балога та Домбровський до неї не належали. Але порядок денний змінили — євроінтеграційні закони перенесли. Тому прив'язувати цю ситуацію виключно до такого зриву не виходить", - зазначив він.

За словами експерта, між опозицією та владою йде боротьба навколо євроінтеграційних законів. "Прийняті євроінтеграційні закони стають надбанням та здобутком влади. В опозиції є люди, які розуміють, що таким способом не варто давати додаткові козирі в руки влади. Крім того, зважаючи на суцільно лобістський характер парламенту, не виключено, що ставленики Кремля не дрімають. Це риторичні фігури. Частина української економіки живе з російського напрямку. Тому намагаються блокувати євроінтеграційний напрямок", - зауважив Цибулько.

Політолог нагадав, що на цьому тижні депутати мають проголосувати призначення виборів у проблемних округах. "Кабмін пару місяців тому забронював кошти на сім округів. Зараз включилася машина, запустився певний маховик, який зупиниться тільки після проведення виборів. Певне, владі потрібні сім округів. Хоча виграти усюди вона навряд чи зможе. Але при нинішньому психологічному стані опозиції можуть бути шанси на перемогу", - наголосив він.

Коментуючи заяву Петра Порошенка про те, що більшість позафракційних депутатів, які представляють мажоритарні округи, не братимуть участь у роботі парламенту, поки Балозі та Домбровському не повернуть мандати, експерт пояснив: "Говорити про те, що відсутність двох десятків найбільш послідовних мажоритарників в залі щось змінить, не доводиться. Заява Порошенка — це його приватний інтерес. Він зараз на повну розкручує свою кампанію в Києві. Йому потрібен будь-який привід. Їх зараз чимало. Тому використовує їх на всі сто відсотків".

Цибулько вважає, що Балога та Домбровський можуть подати до Європейського суду з прав людини, але розгляд справ може тривати роками, тому зараз вони не можуть щось протиставити діям влади.

Зараз ви читаєте новину «Балога та Домбровський не мають що протиставити владі — політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути