середа, 31 жовтня 2012 10:12

Балога: "Змішана система лише тягне нас у дрімуче середньовіччя"

Балога: "Змішана система лише тягне нас у дрімуче середньовіччя"
Віктор Балога. Фото: lb.ua

Міністр МНС Віктор Балога вважає, що через мажоритарну складову в нинішніх виборах суспільство перестало сприймати підкуп як зло.

Таку думку він висловив на своїй сторінці в Facebook.

"Найголовніший висновок, який ми повинні винести з цих виборів – чи потрібна нам мажоритарна система. Вона стала не те, що кроком назад – це повернення в середньовіччя. Найгірше навіть не те, що людей купували, а те, що підкуп не сприймали як зло. Суспільству нав'язали модель поведінки, в якій це сприймається нормально, і поламати її буде дуже складно", - заявив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Свободівець" заявляє, що Пилипишин вночі фальшував вибори

За його словами, змішана система не дає можливості розвитку суспільства: "Це, в свою чергу, наслідок того, що люди стали люмпенізованими. Поки ми бачимо лише поодинокі випадки, коли "мішки з грошима" програли вибори, і то в регіонах з високим рівнем життя. Звичайно, що в кожної виборчої системи є свої недоліки. Є плюси і мінуси, але є і логіка розвитку політичної системи. І ці вибори показали, що змішана система ніякого розвитку не дає – вона лише тягне нас у дрімуче середньовіччя".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В "УДАРі" побачили, як Україна політично реструктуризувалась

Балога додав, що пропорційна система показала свою неефективність, але й мажоритарна система не краща. "Спочатку ми мали чисту мажоритарку, потім змішану систему, чисту пропорційну і знову повернулися до змішаної. Пропорційна система показала свою неефективність через політичну корупцію і не прозорий спосіб формування списків. Але зараз ми побачили, що мажоритарка – не менше зло. І як би ми її не вдосконалювали – нічого не вийде, бо людей уже привчили голосувати за гроші", - резюмував він.

Зараз ви читаєте новину «Балога: "Змішана система лише тягне нас у дрімуче середньовіччя"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути