Ексклюзиви
неділя, 23 грудня 2012 22:04

Балога розповів, чому вирішив піти з уряду

Балога розповів, чому вирішив піти з уряду
Віктор Балога. Фото: www.trust.ua

Віктору Балозі стати міністром президент пропонував ще у 2010 році.

Про це екс-міністр розповів в інтерв'ю Gazeta.ua.

"Мені пропонували високу посаду в уряді ще в березні 2010-го. У день голосування (тоді, хто забув, уряд призначався Верховною Радою) я проїхав повз будинок парламенту на крейсерській швидкості. Відчув, що не маю чіткого розуміння свого місця і ролі в новому Кабміні. А без цього сідати в міністерське крісло марно", - розповів він.

Балога додав, що президент і надалі наполягав, щоб він все-таки увійшов в уряд.

"Ми з ним кілька разів зустрічалися. Для мене було важливо почути від глави держави, що Кабмін, як і вся нова влада, займатиметься реформами і матиме для цього всі необхідні повноваження. Крім того, президент підтвердив мені, що Україна продовжить рухатися в Європейську Унію", - пояснив екс-міністр.

Зрештою, Балога погодився і став міністром. Одними зі своїх досягнень на цій посаді вважає прийняття Верховною Радою Кодексу цивільного захисту, підготовку законодавчих актів з дерегуляції підприємницької діяльності та впровадження системи екстреного виклику 112.

"Навіть бюджетний рядок на систему 112 був передбачений, правда, заявлених на реалізацію цього проекту півмільярда гривень МНС так і не одержало", - поскаржився він.

Балога додав: "І з європейським вектором якось не складається. Україна все більше віддаляється від Європи і, в широкому розумінні, західних цінностей. Натомість знову замаячила перспектива увійти в структури, за якими проглядається контур нового Радянського Союзу. Хоча більшість українців і далі обстоюють курс на Європу".

Тому урядовий майданчик втратив актуальність, пояснив він.

"Зрештою, два роки в уряді – це роки нового досвіду, який зайвим не буває, - наголосив екс-міністр. - А парламент справді для мене є чистим аркушем. І не тому, що не знаю, як він працює, адже вже був народним депутатом. А тому, що і часи нині інші, і політична конфігурація відмінна навіть від тієї, яка була ще рік тому".

Повністю інтерв'ю читайте ТУТ.

Зараз ви читаєте новину «Балога розповів, чому вирішив піти з уряду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

22

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути