четвер, 21 серпня 2008 13:12

Балога: "Заява Тимошенко щодо єдиного кадидата - зразок цинічного лукавства"

Говорячи про єдиного кандидата від демократичної коаліції на майбутніх виборах президента, Юлія Тимошенко має на увазі тільки себе, переконаний глава секретаріату Віктор Балога.

Так він прокоментував заяву Тимошенко щодо висунення єдиного кандидата від демократичної коаліції на майбутніх президентських виборах, повідомляє прес-служба президента.

На думку Балоги, заяву Тимошенко "варто записати в підручники з політології як хрестоматійний зразок цинічного лукавства".

Глава секретаріату вважає, що "Тимошенко прагне створити ілюзію того, що її особисті амбіції підпорядковані інтересам країни та завданням демократичного розвитку".

"Однак насправді її плани побудовані виключно на прагненні здобути найвищу посаду в державі. У цьому немає нічого незрозумілого чи надзвичайного, але про такі наміри треба говорити чесно й відкрито", - заявив він.

Балога зазначив, що раніше Тимошенко "неодноразово публічно говорила про те, що самостійно претендуватиме на президентський пост на наступних виборах, послання такого ж змісту нерідко лунали і з табору її прихильників".

"Зрештою, слова про "єдиного кандидата" вона сказала всього лише через пару годин після того, як на прес-конференції розцінила останні звинувачення на її адресу з боку секретаріату президента як спробу прибрати її з президентських перегонів", - заявив Балога.

"Отже, навіть цей епізод одного дня свідчить про те, що теза про єдиного кандидата від демократичних сил - це всього лише глянцева суперобкладинка для реальних намірів прем"єра", - додав він.

"Тимошенко варто б пояснити громадськості, зокрема, світовому українству, чи під час своїх останніх візитів до Москви вона клопоталася про підтримку з боку російських політико-фінансових кіл її особисто чи єдиного кандидата від демсил?", - запитав Балога.

"Чи коли вона уперто відмовлялася підписувати урядові постанови щодо режиму перебування ЧФ на українській території, то діяла на користь єдиного кандидата чи працювала на догоду своїм російським партнерам? Упевнений, що прямих відповідей на ці запитання лідер БЮТ всіляко уникатиме", - додав він.

Також, за словами Балоги, не витримує жодної критики теза Тимошенко про збереження єдності коаліції. Адже саме БЮТ своїми діями протягом минулої сесії Верховної Ради руйнував цю єдність, наголосив глава секретаріату.

"Звісно, Тимошенко продовжує грати зручну для неї роль поборника демократичних цінностей. Однак у цьому амплуа вона чимдалі стає все більше непереконлива, оскільки її реальні кроки вже давно розійшлися з деклараціями", - вважає Балога.

"Всередині країни довіра до заяв прем"єра тане, як весняний сніг, тому вона й звернулася з черговим набором красивостей на тему демократії до зарубіжних українців. Думаю, цей експортний варіант неправди не дійшов до адресата", - додав він, повідомляє Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «Балога: "Заява Тимошенко щодо єдиного кадидата - зразок цинічного лукавства"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути