Ексклюзиви
понеділок, 01 грудня 2008 09:04

Балога про вибори Ради, ультиматуми Тимошенко та нову більшість

Балога про вибори Ради, ультиматуми Тимошенко та нову більшість
Президент Віктор Ющенко не вважає проведення позачергових виборів Верховної Ради першочерговим питанням у зв"язку з фінансовою й економічною кризою.

Про це сказано в повідомленні прес-служби Президента.

"Не потрібні Президентові вибори, коли сьогодні на порядку денному є така велика проблема, як економічна криза. Потрібно думати сьогодні про суспільство, а потім будемо думати, як зробити так, щоб були враховані позиції всіх політичних гравців, які сьогодні представлені у Верховній Раді", - сказав глава Секретаріату Президента Віктор Балога в інтерв"ю телеканалу ICTV.

Балога вважає, що необхідно займатися не форматом коаліції в Раді, а прийняттям законодавчих актів з нормалізації ситуації в суспільстві, зокрема, державного бюджету на 2009 рік.

Глава Секретаріату вважає неможливим створення коаліції фракції блоку "Наша Україна - Народна Самооборона" із фракцією Блоку Юлії Тимошенко.

"Сьогоднішні ультиматуми з боку Юлії Володимирівни говорять про одне: непослідовність. Хто після цього може сідати за стіл з БЮТ і говорити, що між ними буде коаліція? Неетично торкатися питання про повернення, коли саме вона зробила все, щоб цієї коаліції не було", - заявив він.

При цьому Балога зазначив, що парламент повинен обрати нового голову найближчим часом.

Балога вважає, що держбюджет-2009 Рада повинен бути прийнятий голосами 450 депутатів, тому що це головний законодавчий акт для країни на 2009 рік.

"Для того, щоб у нас із вами на 2009 рік був бюджет, потрібно, щоб була не тільки ситуативна більшість, але й більшість усього парламенту - це 450 чоловік. Тому що ми приймаємо бюджет для України, а не для однієї політичної сили", - сказав він.

Він підкреслив, що зараз все залежить від уряду, тому що він ще не подав до парламенту проект держбюджету на 2009 рік.

Депутат Ради від фракції Блоку "Наша Україна - Народна Самооборона", член партії "Єдиний центр" Оксана Білозір прогнозує, що позачергові вибори Ради відбудуться в лютому-квітні 2009 року.

Комітет виборців і лідер Соціалістичної партії Олександр Мороз прогнозують, що позачергові вибори Ради відбудуться наприкінці зими - початку весни 2009 року, пишуть Українські новини.

Зараз ви читаєте новину «Балога про вибори Ради, ультиматуми Тимошенко та нову більшість». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути