пʼятниця, 19 грудня 2008 10:56

Балога про цілі і прорахунки Тимошенко: Пригадав і газовий контракт, і ЄЕСУ

Балога про цілі і прорахунки Тимошенко: Пригадав і газовий контракт, і ЄЕСУ

Президент України Віктор Ющенко прийматиме рішення про подальше перебування Володимира Стельмаха на посаді голови НБУ без будь-якого зовнішнього тиску. Про це заявив сьогодні глава Секретаріату президента Віктор Балога, повідомляє прес-служба глави держави.

За його словами, це питання не повинно стати деструктивним чинником, який заважатиме нормалізації економічної ситуації.

"Зараз прем"єр і очолювана нею політична сила у Верховній Раді хоче розіграти фактор Національного банку для захоплення нових владних позицій. Не виключено, що фракція БЮТ блокуватиме роботу парламенту, аби домогтися звільнення голови НБУ. Однак справжньою метою таких дій є зовсім не наведення ладу у фінансовій сфері, а одержання додаткових дивідендів для "біло-сердечних".

Тому суспільство має розуміти, що спроби БЮТ під проводом Тимошенко поглибити політичну кризу є перешкодою на шляху подолання кризи економічної", - сказав він.

На думку Балоги, в основі спроб прем"єр-міністра Юлії Тимошенко будь-що скинути з себе відповідальність за кризовий стан вітчизняної економіки, у тому числі й у фінансовій сфері, лежать наслідки непрофесійних дій економічного блоку уряду. За його висновком, саме Кабінет міністрів під керівництвом Тимошенко винен у тому, що світова економічна криза настільки згубно позначилася на українській економіці.

Він нагадав, що прем"єр неодноразово заспокоювала суспільство в тому, що загрозливі процеси на світових ринках не матимуть ніяких серйозних наслідків для України. "Отже, уряд прогавив момент, коли можна було застосувати превентивні антикризові заходи", - вважає він.

Глава Секретаріату також звернув увагу, що одним із очевидних свідчень непрофесійних дій Кабінету міністрів є відсутність угоди на постачання російського газу. За його словами, Тимошенко кілька місяців тому переконувала, що газовий контракт із Росією ось-ось буде підписаний.

"У підсумку договору як не було, так і немає, а прем"єр вкотре шукає винних у власних прорахунках. Президент неодноразово наголошував, що уряд має підготувати зрозумілу та прозору схему газових поставок. Її відсутність до цього часу вказує на те, що Тимошенко конструює таку комбінацію, яка принесе їй особисту вигоду. Очевидно, дається взнаки її досвід керівництва "Єдиними енергетичними системами", - сказав Балога.

Зараз ви читаєте новину «Балога про цілі і прорахунки Тимошенко: Пригадав і газовий контракт, і ЄЕСУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути