Ексклюзиви
середа, 18 лютого 2009 12:59

Балога подарував брату на 40-річчя дипломатичний паспорт - Москаль

Балога подарував брату на 40-річчя дипломатичний паспорт - Москаль
Член руху "Народна самооборона" Геннадій Москаль вимагає притягнути до відповідальності брата глави Секретаріату Президента Івана Балогу за користування пільгами і перевагами при незаконному отриманні дипломатичного паспорту.

Також депутат вимагає від міністра внутрішніх справ притягнути до відповідальності посадових осіб Міністерства закордонних справ, які незаконно видали цей дипломатичний паспорт, повідомляє прес-служба "Народної самооборони".

За інформацією Москаля, в порушення указу президента Міністерством закордонних справ 10 листопада 2006 року першому заступнику губернатора Закарпаття Івану Балозі було незаконно видано дипломатичний паспорт.

"Згідно з цим указом дипломатичний паспорт видається головам обласних, Київської та Севастопольської міських державних адміністрацій на строк виїзду у службове відрядження за кордон", - почав депутат.

"Але оскільки 10 листопада 2006 року Івану Балозі виповнилося 40 років, йому за рахунок держави рідний брат Віктор Балога зробив подарунок – дипломатичний паспорт", - додав він.

Москаль підкреслив, що "згідно з законом "Про боротьбу з корупцією" корупційними діяннями є одержання особою, уповноваженою на виконання функцій держави, пільг чи переваг".

"Дипломатичний паспорт надає пільги в тому, що особа має можливість без оформлення візи виїжджати до країн Європейського Союзу та в інші країни, не вистоювати в чергах до посольств, не сплачувати мито в посольствах", - пояснив депутат.

"На митницях і пунктах пропуску через державний кордон надаються переваги проїзду по окремій дипломатичній смузі. Дані особи не підлягають митному огляду, користуються в аеропортах послугами VIP-залів та іншими послугами та перевагами за рахунок держави", - додав Москаль.

Прес-служба "Народної самооборони".
Зараз ви читаєте новину «Балога подарував брату на 40-річчя дипломатичний паспорт - Москаль». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути