понеділок, 12 липня 2010 12:17

Балога хоче грати у ширшу гру - Палій

Балога хоче грати у ширшу гру - Палій

Поки від Балоги хочуть індивідуального тушкування він навряд чи погодиться увійти в уряд Азарова. Про це у коментарі Gazeta.ua сказав політолог Олександр Палій.

"Віктор Балога має великий досвід апаратних ігор, щоб зрозуміти що посада міністра, це не дуже велика ціна і винагорода", - сказав політолог.

Палій припустив, що екс-глава СП хоче отримати від "регіоналів" суттєвіших преференцій, які стосуються складу коаліції.

"Балога буде намагатися грати ширшу гру, з тим, щоб у перспективі змінити формат коаліції, витіснивши звідти комуністів. Щоб прийти не як окремий представник політичних сил, а заробити собі позитивний імідж у значної частини українських виборців", - сказав експерт.

У свою чергу, за словами Палія, "регіонали" намагаються зробити прихід Балоги індивідувальним і механічним. "Щоб він перетягнув із собою той десяток депутатів, які є, і таким чином наблизитися до завітної цифри 300", - пояснив Палій.

Таким чином, на думку експерта ПР хоче змінити Конституцію у конституційний спосіб.

Також одним із мотивів можливого призначення Балоги політолог назвав сильні позиції екс-глави СП на Закарпатті, що допоможе "регіоналам" заробити певні очки на місцевих виборах у регіоні.

Водночас експерт сумнівається у тому, що Балога погодиться на ті умови, які зараз йому пропонує влада.

"Поки від Балоги хочуть індивідуального тушкування, переведення певної кількості депутатів в обмін на міністерську посаду; перехід і приєднання до політичного проекту ПР в якості не як суб"єкта, а як 10 депутатів, то шансів мало", - сказав політолог.

"Тим більше, що він побачив з якою швидкістю, як корки, вилітають із цього уряду міністри і віце-прем"єри", - додав експерт.

Зараз ви читаєте новину «Балога хоче грати у ширшу гру - Палій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути