понеділок, 12 липня 2010 11:19

Шуфрича звільнили не заради Балоги - Фесенко

Шуфрича звільнили не заради Балоги - Фесенко

Віктор Балога торгується з "Регіонами". Про це Gazeta.ua сказав політолог Володимир Фесенко, коментуючи чутки про можливе призначення екс-глави СП на посаду очільника МНС.

"Він (Балога - ред.) може виторговувати якісь додаткові преференції: кадрові, наприклад, по Закарпаттю і, можливо, економічні. Але той факт, що призначення не відбулося і переговори тривають, говорить про те, що існують певні перешкоди", - припустив Фесенко.

Політолог не виключив, що у коаліції не вистачає голосів необхідних для підтримки кандидатури Балоги. Це, за словами Фесенка, пов"язане з конфліктом інтересів різних угрупувань у тому числі і в cередині "Регіонів".

Водночас політолог сумнівається у тому, що коаліція прагне поповнитися людьми Балоги.

"Я не дуже поділяю точку зору, що "штики" Балоги потрібні зараз у Верховній раді. Вони нічого принципово не вирішують. Скоріше за все, Партії регіонів потрібен союзник на Західній Україні. Все ж таки Балозі вдалося створити достатньо розгалужену і дієву структуру і деякі люди Балоги вже імплементуються у владі", - зазначив Фесенко.

"До того ж Балога вже давно не приховував своєї готовності бути союзником ПР. А що він отримає в обмін - це вже предмет компромісів між ними", - додав експерт.

Фесенко також вважає, що Шуфрича відсторонили не заради того, щоб призначити на його місце Балогу.

"Судячи з усього діяльністю Шуфрича був незадоволений прем"єр-міністр, - зазначив політолог. - Нинішня ситуацію з повінню на Західній Україні стала лише приводом".

Фесенко також припустив, що відставка Шуфрича - "це зворотній удар у відповідь з боку Азарова на звільнення Семиноженка".

Ще однією можливою причиною відставки Шуфрича політолог називає давній конфлікт між екс-міністром МНС та главою АП Сергієм Льовочкіним.

"Найбільш вірогідною версією є те, що так спрацював Льовочкін. Як кажуть, страву помсти подають у холодному вигляді", - сказав політолог.

Зараз ви читаєте новину «Шуфрича звільнили не заради Балоги - Фесенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути