субота, 26 березня 2022 19:34

Байден у Польщі: Путін хоче скинути Зеленського

Байден у Польщі: Путін хоче скинути Зеленського
Фото: ВВС

Російський президент Володимир Путін, який понад місяць веде війну проти України, хоче скинути законно обраного президента Володимира Зеленського.

Про це заявив президент США Джо Байден під час виступу у Королівському палаці у Варшаві.

"Сьогодні Росія у себе придушила демократію і намагається зробити це в інших місцях. Вони фальшиво говорять про етнічну солідарність, а Путін сказав, що хоче денацифікувати Україну. Він хоче скинути президента Зеленського, якого було обрано демократичним шляхом", - сказав Байден.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Байден назвав Путіна "м'ясником"

"Це боротьба між свободою та репресією, боротьба між світовим порядком, заснованим на правилах і законах, та грубою силою. Нам потрібно готувати себе до тривалої боротьби, ми не переможемо за день чи місяць. Треба підготуватись до довготривалої боротьби.

Зараз Україна – на передовій лінії у боротьбі за демократію та за свободу", - зазначив Байден.

Він додав: "Путін поставив собі за мету, якої не досягне".

Американський президент закликав Європу позбавитись залежності від палива Росії. І додав, що США "працюють над цим питанням".

Він звернувся до росіян: "Не вірю, що ви готові сприймати і підтримуєте вбивства невинних, бомбардування лікарень, шкіл, пологових будинків, знищення міст.

Агресія Путіна відрізала вас від усього світу і відкинула назад у ХІХ століття. Ви не хочете мати такого майбутнього для своїх дітей. Ця війна не варта того, щоб його підтримувати. Путін може закінчити цю війну"

"Ця людина не може залишитися при владі", - резюмував Байден.

25 березня Джо Байден прибув у Польщу, де зустрівся із президентом АнджеємДудою. Американський президент знову назвав президента країни-агресора РФ ВолодимираПутіна воєнним злочинцем.

26 березня Байден зустрівся з міністром закордонних справ Дмитром Кулебою і міністром оборони України Олексієм Резніковим. Сторони обговорили співробітництво у питанні військової підтримки, санкцій проти РФ і політичної підтримки. У зустрічі взяли участь державний секретар Ентоні Блінкен та міністр оборони Ллойд Остін.

Байден також планує під час візиту до Польщі цього тижня зустрітися з біженцями з України.

Підпишіться на наш канал в Telegram. Інформуємо про ситуацію в країні

Зараз ви читаєте новину «Байден у Польщі: Путін хоче скинути Зеленського». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути