середа, 24 березня 2021 17:58

Азарову оголосили підозру у держзраді

Азарову оголосили підозру у держзраді
Азарова регулярно показують на прокремлівському телеканалі "Наш".

Колишньому прем'єру часів Януковича Миколі Азарову оголосили підозру у державній зраді. За погодження проєкту "Харківських угод", повідомив у середу Офіс генерального прокурора.

Азаров підозрюється в тому, що, діючи спільно та за попередньою змовою з Януковичем, розуміючи, що угода між Україною і Російською Федерацією з питань перебування Чорноморського флоту РФ на території України суперечить Конституції та Закону України "Про міжнародні договори України", вчинив дії, спрямовані на шкоду суверенітету, територіальній цілісності та недоторканності, обороноздатності, державній та економічній безпеці України, повідомили у прокуратурі.

20 квітня 2010 року, перебуваючи на території РФ, колишній прем'єр погодився на нав'язані російським президентом Дмитром Медведєвим умови продовження строку перебування Чорноморського флоту на території України на 25 років під приводом отримання знижки на природній газ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російська "вакцина", Азаров, "геноцид": як низка телеканалів займались кремлівською пропагандою

Протягом 3 днів Азаров забезпечив погодження проєкту угоди та закону про її ратифікацію міністерствами, іншими центральними органами виконавчої влади і правоохоронними органами без фактичного розгляду цих документів уповноваженими органами.

Крім того, експрем'єр у квітні 2010-го на закритому засіданні Кабінету міністрів підписав розпорядження про схвалення угоди урядом України та, в порушення закону, вніс проєкт угоди на розгляд президента.

Про підозру повідомили слідчі Державного бюро розслідувань.

Рада національної безпеки й оборони доручила СБУ перевірити на предмет державної зради ратифікацію 236 народними депутатами "Харківських угод".

СБУ обшукала Верховну Раду, Кабінет міністрів і РНБО.

Майже 11 років тому, 21 квітня 2010-го, колишній президент України Віктор Янукович і президент Російської Федерації Дмитро Медведєв підписали в Харкові угоду, за якою термін перебування Чорноморського флоту РФ у Севастополі подовжили з 2017-го до 2042 року з автоматичним продовженням на 5 років.

27 квітня, коли у Верховній Раді розглядали ратифікацію цієї угоди, тодішнього спікера Володимира Литвина закидали яйцями.

Зараз ви читаєте новину «Азарову оголосили підозру у держзраді». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути