понеділок, 09 квітня 2012 12:07

Азарова вимагають посадити на 10 років за "статею Тимошенко"

Азарова вимагають посадити на 10 років за "статею Тимошенко"
Сергій Терьохін. Фото: ukr.obozrevatel.com

Народний депутат фракції "БЮТ-Батьківщина" Сергій Терьохін вважає, що прем'єр-міністр Україна Микола Азаров перевищив службові повноваження при підписанні 18 жовтня 2011 від імені України договору про вільну торгівлю з країнами СНГ.

З відповідним "повідомленням про злочин" він звернувся до Генеральної прокуратуру України. Фотокопію документа депутат розмістив у блозі на "Українській правді".

Зокрема, депутат вважає, що дії Азарова підпадають під диспозицію ст.365 Кримінального кодексу України (перевищення влади або службових повноважень), а також ст.111 (державна зрада).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Азаров переконаний: українці позитивно оцінюють ЗВТ з країнами СНД

Терьохін пояснює, що згідно з офіційно зареєстрованим переліком актів президента України, голова держави не давав жодних директив Азарову на підписання Договору. "Значить, Договір про вільну торгівлю був підписаний Азаровим за власною ініціативою", - наголошується у зверненні.

Терьохін нагадав, що за ст.365 КК було засуджено екс-прем'єра Юлію Тимошенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Азаров погодився на невигідні умови торгівлі з Росією?

"Незважаючи на явну абсурдність цієї статті родом зі сталінського минулого я вимагаю застосування її норми до громадянина М.Я.Азарова за аналогією такого застосування до громадянки Ю.Тимошенко. Крім того, я вимагаю застосувати до М.Я.Азарова найбільшу передбачену санкцію - вирок на 10 років з конфіскацією майна", - йдеться в заяві депутата до Генпрокуратури.

Зараз ви читаєте новину «Азарова вимагають посадити на 10 років за "статею Тимошенко"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути