Ексклюзиви
вівторок, 26 жовтня 2010 18:28

Азаров звинуватив Тимошенко у роздмухуванні паніки

Азаров звинуватив Тимошенко у роздмухуванні паніки

26 жовтня у Вінниці Микола Азаров звинувачував опозицію у роздмухуванні паніки перед виборами.

"Мало того, що всім відома особа говорить про емісію, то вона ще й про обвал гривні заявляє. Ми такого собі ніколи не дозволяли перед виборами. Це ж панічні висловлювання", - заявив він.

Азаров розповів, що грошовий обіг завжди збільшується при збільшенні виробництва.

"У нас на десять відсотків збільшилось виробництво, то ми й кількість грошових знаків повинні збільшити на десять відсотків. Але це не емісія. І заявляти про таке колишньому прем'єр-міністру, м'яко кажучи, неетично", - сказав він.

"Я вже мовчу про борги колишнього уряду. Він же у нас добренький був. Населення платило за газ набагато менше, ніж потрібно. А щоб компенсувати різницю, вони брали кредити. Тепер ми платимо щомісяця 4,5 млрд грн їхніх боргів. Це при тому, що на початок місяця тільки на виплату пенсій нам потрібні дев'ять мільярдів", - продовжив Азаров.

Пообіцяв також навести порядок у Пенсійному фонді.

"Головний напрямок роботи зараз - реформа Податкового кодексу. У нас зараз нестерпний податковий клімат. А ми йдемо ризиковано, ліквідуємо половину нині діючих законів. Та ще й велика заборгованість по ПДВ. Але нами вже знизили на півмільярда заборгованість на початок жовтня. Сподіваємось вийти на нуль до січня. І будемо активно працювати тільки з тими підприємцями, хто буде відсилати декларації в електронному вигляді. Перевірки зведемо до мінімума. Перевірятимемо тільки тих, в кого зарплата стоїть нижче мінімальної, а відшкодування - просто захмарне", - зазначив прем'єр.

26 жовтня усі ринки Вінниці були закриті. Підприємці прийшли під будівлю Вінницької облдержадміністрації і скандували: "Азарова! Азарова!".

Під час проведення наради з керівниками міста та області з вулиці було чути скандування людей. Азаров поцікавився, що це відбувається. Йому відповіли, що підприємці вийшли на акцію протесту щодо нового Податкового кодексу.

"То ми ж, навпаки, звільняємо малий бізнес від податків на десять років", - здивувався прем'єр-міністр. Але до людей не вийшов

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Азаров звинуватив Тимошенко у роздмухуванні паніки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути