понеділок, 13 лютого 2012 11:28

Азаров зобов'язав міністрів особисто розповідати журналістам про реформи

Азаров зобов'язав міністрів особисто розповідати журналістам про реформи

Члени українського уряду отримали вказівку особисто спілкуватися з журналістами з метою оприлюднення прийнятих урядом рішень і посилити системну роботу із засобами масової інформації з роз'яснення цілей і змісту проведення соціально-економічних реформ, повідомляє департамент інформації та комунікацій з громадськістю секретаріату Кабінету міністрів України.

"Після низки зустрічей прем'єр-міністра України Миколи Азарова з представниками мас-медіа, зокрема, головними редакторами ЗМІ, блогерами, а також враховуючи пропозиції міжвідомчої робочої групи з аналізу стану додержання законодавства про свободу слова при президенті України, глава уряду доручив забезпечити журналістів, які висвітлюють діяльність уряду, максимально зручними та комфортними умовами роботи", - наголошується в повідомленні.

Згідно з вказівкою, після завершення засідань Кабміну по середах кожен міністр повинен ввести у постійну практику особисте спілкування із журналістами. Місцем для проведення інтерв'ю і коментування діяльності уряду визначено хол біля прес-центру секретаріату Кабміну (6-й поверх у Будинку Уряду).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Азарова розповіли журналістам в якому місці їм працювати

Прес-служба уряду заявляє про готовність розглянути й інші пропозиції щодо поліпшення організації роботи журналістів. Для цього пропонується, щоб представники ЗМІ заздалегідь направляли свої пропозиції щодо участі у брифінгах і коментуванні керівників міністерств і відомств.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Із засідання уряду Азарова вигнали вагітну журналістку

"Переконані, що саме оперативне та об'єктивне висвітлення діяльності уряду значно сприяє налагодженню суспільного діалогу, підвищенню ефективності діяльності влади і дієвого громадського контролю за роботою виконавчої влади", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, що журналісти неодноразово скаржилися на умови роботи в Кабміні і вимагали більшого доступу для спілкування з міністрами.

Зараз ви читаєте новину «Азаров зобов'язав міністрів особисто розповідати журналістам про реформи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути