четвер, 01 листопада 2012 14:16

Азаров збереже крісло прем'єра, а Порошенка можуть погнати вже за кілька днів - екс-міністр

Азаров збереже крісло прем'єра, а Порошенка можуть погнати вже за кілька днів - екс-міністр
Віктор Суслов переконаний, що в інтересах партії регіонів не міняти прем'єр-міністра. Фото: glavred.info

Партія регіонів і президент Віктор Янукович після парламентських виборів збережуть контроль над розподілом посад у владі.

Таку думку сьогодні на прес-конференції висловив заслужений економіст України, колишній міністр економіки Віктор Суслов.

"Всі посади в уряді, в органах виконавчої влади, посади глав обласних і районних адміністрацій перебуватимуть у руках президента і, відповідно, правлячої політичної сили. Думаю, що вони успішно ці можливості реалізують", - сказав він.

За його словами, Микола Азаров залишиться на посаді прем'єр-міністра, а місце міністра економіки Петра Порошенка займе інша людина.

"Не сумніваюся в тому, що в інтересах партії регіонів не міняти прем'єр-міністра. Тому що більш сильної кандидатури в Партії регіонів, ніж Микола Янович Азаров, думаю, немає. А в складі уряду, як вже анонсовано, повинні пройти зміни. Потрібно чекати офіційних заяв. Але дещо зрозуміло ... що зміниться людина на посаді міністра економіки. Думаю, все це вирішиться найближчими днями", - зазначив Суслов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Партія регіонів придумала, як нейтралізувати "неофашистську" "Свободу"

Екс-міністр висловив переконання, що переформатувати уряд можна протягом декількох днів, не чекаючи відновлення роботи нової Верховної Ради.

"Не сумніваюся, що за підсумками вибором Партія регіонів залишиться при владі, отримає більшість у Верховній Раді і, як і раніше буде формувати кістяк уряду. Я згоден з оцінками тих політологів, які вважають, що Партія регіонів зможе сформувати більшість у Верховній Раді без формування якихось коаліцій з іншими партіями", - додав Суслов.

Партія регіонів в новому парламенті, як спрогнозував експерт, сформує фракцію з 240 народних депутатів.

"Як відомо, дуже багатьом переможцям у мажоритарних округах будуть зроблені пропозиції стати членами фракції Партії регіонів, і дуже багато від цих пропозицій зі зрозумілих причин не зможуть відмовитися. Робота в цьому напрямку ведеться. Партія регіонів з урахуванням мажоритарників сформує фракцію з не менш ніж 240 депутатів ", - підсумував Суслов.

Зараз ви читаєте новину «Азаров збереже крісло прем'єра, а Порошенка можуть погнати вже за кілька днів - екс-міністр». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути