середа, 18 січня 2012 15:17

Азаров: зараз головне завдання - знизити залежність від імпортованого газу

Азаров: зараз головне завдання - знизити залежність від імпортованого газу

В української енергетики і нафтогазової галузі велике майбутнє.

Про це сказав прем'єр-міністр Микола Азаров у вступному слові на відкритті міжнародної конференції "Природній газ і енергетичне майбутнє України".

"Тема, яка обговорюється на конференції, надзвичайно важлива і актуальна для нас. Цій темі уряд приділяє і буде приділяти серйозну увагу. Нагадаю, що перший видобуток газу в СРСР здійснювався на українських родовищах і Україна дала левову частку газу у колишньому Радянському Союзі. Родовища Сибіру було відкрито пізніше. Тому Україна знала кращі часи щодо об'ємів видобутку газу і нафти. Вважаю, що наша геологічна стурктура на нашій території наші родовища здатна відновити принаймні в тих об'ємах, які б мали видобуток газу у найближчому майбутньому", - наголосив голова уряду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна може відмовитися від російського газу - "регіонал"

"Ми знаємо і звіти наших нафтовиків, газовиків, геологів, знаємо перспективні ділянки на яких ми зосередимо зусилля, і ми б були б надзвичайно вдячні тим інвесторам, які разом із нами прийдуть на ці перспективні родовища", - підкреслив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Не Україна залежить від Росії у газовому питанні, а навпаки - нардеп

Прем'єр зазначив, що наразі головна задача уряду — зменшити залежність від імпортованого газу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Бютівець" переконаний: газ - це корупція, на яку "напускають туман" політики

"Наразі цей газ дуже дорогий. Сподіваюся, найближчим часом ми вийдемо на європейський рівень організації ціни. Також перед нами стоїть завдання — підвищення енергоефективності реалізації програми енергозбереженя, альтернативні джерела палива — це всі ті програми, якими уряд серйозно займеться. Глибоко переконаний, що перед нашою нафтогазовою галуззю і енергетикою велике майбутнє. Будьте певні, що для реалізації цих перспектив уряд докладе всі необхідні зусилля", - запевнив Азаров.

Зараз ви читаєте новину «Азаров: зараз головне завдання - знизити залежність від імпортованого газу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути