середа, 26 жовтня 2011 11:15

Азаров залякав чиновників: хто допомагатиме рейдерам - негайно звільнять без суду

Азаров залякав чиновників: хто допомагатиме рейдерам - негайно звільнять без суду

Пре'мєр-міністр Микола Азаров запевнив, що всіх, хто сприятиме рейдерам буде негайно звільнено і віддано під суд. Про це він сказав на відкритті засідання уряду.

Зокрема Азаров заявив, що уряд відновив діяльність міжвідомчої комісії з питань протидії незаконним захопленням і поглинанням підприємств, яку тепер очолює перший віце-прем'єр-міністр. "Ми спеціально так підвищили статус комісії, оскільки кримінальний вірус рейдерства знову почав атакувати Україну", - пояснив своє рішення голова Кабміну.

"Рейдерів не зупиняють, а іноді й потурають їм чиновники і ті, хто, здавалося б, повинен захищати закон. Ми в зародку покладемо цьому край", - запевнив він.

Азаров пригрозив судом чиновникам, які сприятимуть рейдерам.

"Я відповідально заявляю, що права власності в Україні будуть захищені надійно. Окремо наголошую: щодо чиновників і посадових осіб, які спробують сприяти рейдерам, навіть не треба чекати рішень суду. Будь-яка участь у захопленнях – це принаймні невідповідність займаній посаді, і тому за фактом таких посадових осіб треба звільняти негайно, розслідувати і передавати справи до суду", - пообіцяв прем'єр.

Також Азаров запевнив, що уряд має достатньо волі, щоб довести до кінця план дерегуляції вітчизняної економіки і створення стимулів для розвитку бізнесу, для розвитку високотехнологічної економіки.

"Так, я дуже задоволений тим, що Верховна Рада України минулого тижня прийняла розділ Податкового кодексу, який визначає цілком погоджені з підприємцями умови ведення малого і середнього бізнесу. Ми виконали свою обіцянку. Тому закликаю підприємців скористатися з усіх можливостей, які створено і ще буде створено для вияву ділової ініціативи, для новацій. Я доручив секретаріату Кабінету Міністрів ретельно проаналізувати, як в регіонах відбувається підготовка до запровадження з 1 січня 2012 року "єдиного вікна", - сказав він.

"Україна повинна виграти конкуренцію у сфері свободи ведення бізнесу. Повинна стати безумовно привабливою "гаванню" для капіталів. Альтернативи цьому просто немає", - наголосив прем'єр.

Зараз ви читаєте новину «Азаров залякав чиновників: хто допомагатиме рейдерам - негайно звільнять без суду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

14

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути