четвер, 20 січня 2011 10:56

Азаров їде на роботу по зустрічній смузі (ФОТО)
5

Фото: фото: Газета по-киевски

Для кортежу прем'єр-міністра Миколи Азарова рух у Києві у ранкові години пік перекривають рух на три хвилини.

Водночас, цього достатньо щоб два мости через Дніпро зупинилися у заторах.

Щоб об'їхати автомобілістів, прем'єр може виїхати і на зустрічну смугу, як це сталося 19 січня.

Як з'ясувала Газета по-київськи, шлях глави уряду на роботу пролягає з Конча-Заспи, через Столичне шосе, Наддніпрянське шосе, бульвар Дружби народів, вулицю Мазепи і Грушевського.

Журналісти нарахували п'ять машин супроводу, ще чотири, як виявилося пізніше, застрягли в заторі і відстали на півхвилини. Прем'єр же проїхав у броньованому "Мерседесі".

Видання також розповіло про схему проїзду кортежу прем'єра на прикладі 19 січня: о 8:24 даїшники зайняли вихідні позиції. Через дві хвилини перекрили підходи до мосту Патона: з'їзд з бульвару Дружби народів на набережну, прямий проїзд з мосту на бульвар, заїзд з набережної на бульвар.

Трохи далі біля Паркової дороги даїшник зупинив потік автомобілів від станції метро "Дніпро" у бік Видубичів, звільняючи зустрічну смугу для кортежу.

Потік машин на Наддніпрянському шосе (в бік центру) не зупиняли. О 8:27 на Видубичах з'явився кортеж. Співробітник ДАІ в першій машині з пасажирського сидіння висунув руку з жезлом і показував машинам - звертай до узбіччя. Але автомобілі рухалися так щільно, що згортати було нікуди.

Біля розв'язки мосту Патона, де закінчується відбійник, кортеж виїхав на зустрічну смугу, обігнув затор і заїхав на бульвар Дружби народів, далі помчав по вулиці Мазепи вгору, до Лаври.

Як тільки Азаров проїхав, автомобілісти традиційно почали обурено сигналити. Однак пустили транспорт через півхвилини, о 8:30.

Через зупинку руху щонайменше на півгодини у заторі став міст Патона і нещодавно відкритий Дарницький міст теж став.

Між тим сам прем'єр Азаров пообіцяв ліквідувати затори у Києві.

"Я поставив конкретне запитання: чи можна за рахунок телекомунікаційних інтелектуальних систем управління дорожнім рухом до Євро-2012, скажімо, зменшити кількість заторів у Києві на 20%? Відповідь: можна", - сказав прем'єр.

Водночас, на одній з прес-конференції чиновник на запитання про пересування столицею свого кортежу відповів: "А що мені на велосипеді їздити".

Раніше після численних повідомлень у пресі про пробки через кортеж президента Віктора Януковича главі держави придбали гвинтокрил.

Зараз ви читаєте новину «Азаров їде на роботу по зустрічній смузі (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

34

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути