понеділок, 10 грудня 2012 15:37

Азаров як ніхто дуже чітко знає всі фінансові потоки, а під час кризи це важливо - експерт

Азаров як ніхто дуже чітко знає всі фінансові потоки, а під час кризи це важливо - експерт
Володимир Цибулько розповів, як Азаров боротиметься із "хаосом". Фото: oplot.info

Микола Азаров як ніхто знає всі тонкощі економіки країни,а  це в умовах кризи надзвичайно важливо.

Про це Gazeta.ua сказав політолог Володимир Цибулько, коментуючи висунення президентом Віктором Януковичем на посаду прем'єр-міністра Миколи Азарова.

"Насправді, Азаров є автором фіксальної системи в Україні. Він знає дуже чітко і тонко всі фінансові потоки, які відбуваються в країні: де що піде в тінь, де що з тіні вийде. Бо в кризовий період дуже важливо не допустити збільшення тінізації економіки і проходження у нову хвилю глобальної кризи. Адже це не українська криза, не український виробник є причиною зменшення українського виробництва. Причиною є зменшення ринків збуту українських товарів, адже українська економіка є експортоорієнтована", - підкреслив він.

Експерт додав: "Тому Азаров зараз в момент входження в глобальну кризу знає моменти, тонкощі того, як уникнути тінізації секторів економіки і як можна збільшити фінансові потоки. Тому він важливий на цей момент. Адже входити в кризу треба з перевіреними і вірними людьми".

Цибулько переконаний, що Азарова висунули як "людину команду і як людину, як не боїться брати на себе найжорсткішу відповідальність". Це пояснюється зокрема тим, за словами політолога, що Азаров, перш за все, "не страждає думкою майбутнього президентства".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Азаров буде прем'єром півроку – експерт

"Йому комфортно в рамках цієї команди. Тим паче, саме він був лідером партійного списку, і цей список переміг", - додав він.

Цибулько наголосив: "Очевидно, що в суспільстві існує страх перед хаосом. Особливо серед середнього класу є відчуття, що хаос загубить усіх. Тому Азаров якраз видається людиною, яка здатна не тільки боротися із кризою, а є стабілізатором хаосу. Він сам — людина стабільних поглядів і передбачуваної поведінки. Тому він і став кандидатом від влади. Тут є певна логіка".

Говорячи про те, яка є можливість того, що за Азарова проголосує нова Верховна Рада, Цибулько підкреслив, що для більшості самовисуванців найголовнішим є економічна стабільність, тому вони за неї і голосуватимуть.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Висунення Азарова - це повне фіаско всієї економічної, політичної та соціальної політики" - Соболєв

"Більшість самовисуванців вкладали особисті кошти в кампанію. І питання не в тому, щоби їх повернути. Для багатьох мажоритарників питання стабільності є важливішим, ніж будь-які катаклізми, різкі рухи, зміна структури податків, зміна способів прийняття рішень і т.д., - наголосив він. - Зараз в період кризи для багатьох представників бізнесу у парламенті найбільшим девідентом є просто захистити свої активи перед перспективою кризи".

Зараз ви читаєте новину «Азаров як ніхто дуже чітко знає всі фінансові потоки, а під час кризи це важливо - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути