субота, 12 березня 2011 06:25

Азаров визнав свою провину у подорожчанні гречки

Азаров визнав свою провину у подорожчанні гречки

Прем'єр-міністр Микола Азаров визнав провину уряду у подорожчанні гречки.

Про це він сказав в ефірі одного з українських каналів.

Крім того, за його словами виробництво гречки не є рентабельним.

"Недогляд уряду безумовно був. Посіяно було усього 200 тисяч гектарів, що приблизно на 100 тисяч тон менше за аналогічний показник минулого року", - зазначив прем'єр, пообіцявши, що більше таких прорахунків не буде.

В той же час, прем'єр зазначив, що за розрахунками фахівців річне споживання гречки на душу населення в Україні складає близько 2 кілограмів.

"Коли ми в травні місяці над цією проблемою, то усі фахівці сказали, що щорічне споживання гречки в Україні складає приблизно 100 тисяч тон. 200 тисяч гектарів за середньої урожайності 15 центнерів з гектару дають 300 тисяч тон. Таким чином, ми повинні були зібрати гречки у кількості, яка приблизно у три рази перевищує нашу річну потребу…Чи слід було піднімати паніку?", -запитує керівник уряду.

"І хоча урожайність через погодні умови склала близько 8 центнерів з гектару, ми зібрали близько 200 тисяч тон, що майже в 2 рази перевищує річну потребу країни у гречці. І якби не ажіотажний попит…", - додає прем'єр.

Азаров також назвав нісенітницею твердження про те, що гречка подорожчала через державне регулювання цін на цей продукт.

За його словами, роздрібна ціна гречки не повинна була перевищувати 14 гривень.

"І якби не ажіотажний попит, вона б такою б була. А так звісно на цьому хтось нажився", - додав Азаров, пообіцявши, що 2012 року буде посіяно 400 тисяч тон гречки, а питання дефіциту крупи буде вирішено.

Зараз ви читаєте новину «Азаров визнав свою провину у подорожчанні гречки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

35

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути