четвер, 10 травня 2012 10:48

Азаров сподівається на стратегічну співпрацю із "казково багатим на газ і нафту" Катаром

Азаров сподівається на стратегічну співпрацю із "казково багатим на газ і нафту" Катаром
Микола Азаров домовився з еміром Катару? Фото: news.online.ua

Для України Катар є надзвичайно важливим рівноправним партнером.

Про це на засіданні Уряду у четвер сказав прем'єр Микола Азаров.

Він нагадав, що вчора завершився його офіційний візит до цієї держави.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українські компанії отримали шанс побудувати швидкісний трамвай у Катарі

"Ми побачили країну, яка динамічно розвивається, перетворює практично мертву пустелю на комфортне для життя екологічне середовище, формує нове суспільство. Секрет успіху не тільки в тому, що ця країна казково багата на запаси природного газу  і нафти, є чимало прикладів, коли держави не спромоглися розумно розпорядитися отриманим від Бога багатством. Секрет в тому, що керівництво Катара здійснює мудру послідовну політику. Протягом десятиріч в країні політична і соціальна стабільність. Будуються маштабні промислові об'єкти і житло, ультрасучасна інфраструктура. Держава інвестує в майбутнє - в першу чергу, в  науку і передові технології, і тому сьогодні Катар є лідером росту в регіоні", - наголосив Азаров.

За словами прем'єра, вчора під час переговорів з главою держави Катар було досягнуто згоди, що співробітництво України та Катару має набути стратегічного характеру.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна, Катар і Туреччина домовлятимуться про транзит зрідженого газу через Босфор

"Ми домовились розробити програму стратегічного партнерства на 20 років. Робота над нею фактично уже розпочалась. Першими каменями у фундаменті програми стане робота в Києві в кінці травня двосторонніх робочих груп з питань енергетики і сільского господарства. Відповідні доручення міністерству економічного розвитку і торгівлі, як координару проекту, та іншим відомствам і міністерствам я вже дав. Роботу треба побудувати таким чином, щоб стратегічна програма була готова до підписання під час візиту президента України в Катар восени поточного року", - пояснив глава Уряду.

Він розказав, що Україна буде співпрацювати з Катаром в енергетичній сфері, в будівництві, в агропромисловому комплексі та транспорті.

"Проекти є маштабні і амбітні, тому, треба зробити все, щоб вони стали реальністю. А це - не прогулянка бережком, це - велика робота", - сказав прем'єр.

 

Зараз ви читаєте новину «Азаров сподівається на стратегічну співпрацю із "казково багатим на газ і нафту" Катаром». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути