пʼятниця, 21 травня 2010 18:00

Азаров щоразу переконує Путіна не будувати "Південний потік"

Азаров щоразу переконує Путіна не будувати "Південний потік"

Україна як і раніше пропонує Росії відмовитися від будівництва газопроводу "Південний потік" на користь участі в модернізації української газотранспортної системи (ГТС), повідомив прем'єр Микола Азаров.

"Я на кожній зустрічі з Володимиром Путіним говорив, що нерентабельно вам будувати" Південний потік ". Вам рентабельно приділити увагу модернізації української газотранспортної системи", - сказав він у п'ятницю в програмі "Іспит влади" в ефірі Першого національного телеканалу.

"Мені здається, до наших аргументів почали прислухатися", - додав Азаров.

Глава українського уряду підкреслив, що рішення Росії, підтримане європейськими країнами, про будівництво обхідних газопроводів "Північний" і "Південний потік" було викликане неконструктивною позицією колишньої української влади.

Він нагадав, що будівництво "Північного потоку" вже почалося. Тому зупинити його неможливо, а от шанс переконати Росію і її партнерів відмовитися від будівництва "Південного потоку" ще залишається.

Як повідомлялося, президент Росії Дмитро Медведєв у ході візиту до Києва 18 травня заявив, що стосовно будівництва газопроводів "Північний потік" і "Південний потік" "рішення ухвалені, вони реалізуються і по північному напрямку, і по південному напрямку, і тут питання не про нашу симпатію і антипатію ".

Інтерфакс-Україна

Зараз ви читаєте новину «Азаров щоразу переконує Путіна не будувати "Південний потік"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

16

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути